Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Headlines uit de krant: woensdag 19 maart 2008

De NOS zegt volledig klaar te zijn voor uitzendingen van de Olympische Spelen op de mobiele telefoon. Onlangs werden experiment met het WK Afstanden Schaatsen in Nagano afgerond. Daar werd op grote schaal gebruik van gemaakt, zegt Roeland Stekelenburg, hoofd nieuwe media bij de NOS. Bij het schaatsen konden gebruikers het SMS bericht schaatsen aan sturen aan 9090 en kregen dan een mededeling dat er nieuwe videobeelden beschikbaar waren.

Bij de uitzendingen van de Olympische Spelen in augustus zal een belangrijk deel van de uitzendingen ook mobiel worden aangeboden. De NOS spreekt van een grootschalig project. Niet alleen uitslagen zijn mobiel op te vragen, ook livestreams en on demand video worden aangeboden. De uitzendingen zijn alleen te volgen op 3G UMTS toestellen. Bezitters van een GPRS toestel krijgen automatisch geen video aangeboden vanwege onvoldoende bandbreedte. Lees verder 

Zeeland
Omroep Zeeland hoeft geen beelden van een scholierenprotest en de actie van de politie daartegen aan justitie af te staan. Dat heeft de rechtbank in Middelburg dinsdag bepaald. Op 23 november vorig jaar demonstreerden scholieren in Middelburg tegen de 1040-lesurennorm. De demonstratie eindigde toen de politie de wapenstok inzette. Omroep Zeeland maakte beeld- en geluidsopnamen van deze demonstratie. Justitie wilde de beelden zien om te bekijken wat aan de schermutselingen vooraf ging en of scholieren of agenten zich schuldig maakten aan mishandeling. Lees verder

Documentaire
,,Een schelmenverhaal met bittere kanten.” Zo typeert programmamaker Coen Verbraak zijn documentaire over het leven van Boudewijn Büch, die woensdag op Nederland 2 (22.55 uur) wordt uitgezonden. ,,Het is geen portret geworden van een gek, ook al ervoer Boudewijn het leven soms als zwaar. Duidelijk wordt dat boeken zijn beste vrienden waren”, aldus Verbraak. In zijn enorme bibliotheek kon Büch zich terugtrekken en daar was hij zeer content mee. Verbraak denkt dat Büch televisieprogramma’s maakte om zijn schuilplaats te financieren, niet omdat hij het zo geweldig vond om te doen. Lees verder

Llink
De Nederlandse natuur en het biologische boerenleven staan centraal in de nieuwe serie Llink in Natura. Presentator Bas Westerweel volgt drie families die op Terschelling wonen. De eerste aflevering is op 29 maart, zo liet omroep Llink maandag weten. Lees verder

Trouw
Trouw richt zich inhoudelijk en met reclame op specifieke doelgroepen, zoals natuurliefhebbers. Dus adverteert Trouw nu op de melkpakken van Groene Koe en werkt op het web nauw samen. Groen Koe verkoopt wat heet ‘biologische’ yoghurt, melk, boter en kaas. En Trouw presenteert zich steeds meer als groen. Dus siert Trouw sinds afgelopen week op de verpakkingen van Groen Koe, met het aanbod om de krant drie weken gratis te lezen: ‘Trouw is een krant met idealen. Dat past goed bij Groene Koe en daarom hebben we een speciale actie voor de klanten van Groene Koe. Die verloopt verder via internet, met het onderdeel van de zuivelsite onder de naam Groenekoe.nl/trouw. Normaliter kost een proefabonnement van drie weken op Trouw negen euro. Lees verder

Thuiswinkelorganisatie
De producten en inventaris van thuiswinkelorganisatie Tel Sell gaan vanaf donderdag onder de hamer, zo maakte veilingbedrijf BVA Auctions maandag bekend. Via een grote internetveiling worden onder meer fitness- en afslankproducten van het in januari failliet verklaarde bedrijf verkocht. Daarnaast wordt de inventaris, waaronder computers en kantoormeubilair, te koop aangeboden. De veiling is in gang gezet door onder anderen de curatoren van Tel Sell. Met investeerder DirectPay kon de onderneming een doorstart maken. Het bedrijf brengt producten aan de man met behulp van reclameboodschappen en via zogenoemde ‘infomercials’, ofwel langdurige reclames. Lees verder

Stenders
Filmregisseur Ramon Etman werkt aan een film over het leven van diskjockey Rob Stenders. Dat heeft de filmer maandag gemeld. Hij maakt momenteel een scenariobewerking van het boek Stenders Leesvermaak, dat de dj recent heeft uitgebracht. Lees verder

Jensen
Presentator Robert Jensen zocht eerder al ruzie met Patty Brard, José Hoebee en Viola Holt. Ditmaal is presentatrice Astrid de pisang. Maar, eerlijk is eerlijk, Astrid kaatste de eerste bal. De presentatrice zei tegen De Telegraaf: “Jensen. Vreselijke man. Zo vals en ijdel en vervelend. Het straalt er van alle kanten vanaf dat hij onsympathiek is en ik heb uitnodigingen van zijn kant ook altijd afgeslagen. Hij is alleen maar met zichzelf bezig.” Lees verder

Media
Culturele en etnische diversiteit in de reguliere media komen slechts moeizaam tot stand. Dat is de conclusie uit het maandag gepubliceerde essay over mediabeleid en culturele diversiteit van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Het ministerie van OCW heeft een extern onderzoeksbureau gevraagd om het mediabeleid tussen 1999 en 2008 te onderzoeken. Daaruit blijkt dat de omroepen veel goede bedoelingen hebben, maar weinig echte prikkels om culturele en etnische diversiteit structureel in hun programma’s tot uitdrukking te laten komen. Lees verder

Irene
Presentatrice Irene wil heimelijk reclameklassieker Cora zijn. Tenminste, dat blijkt uit de nieuwe reclamespot voor een snackgigant. Irene treedt daarmee in de voetsporen van Holland’s next Topmodel Sylvia. Want ook Irene doet in de spot auditie om de nieuwe Cora te worden. Of ze daarin daadwerkelijk slaagt, is vooralsnog afwachten. Ook Sylvie Meis had interesse mee te spelen in de spot, maar zij en de snackgigant konden het kennelijk niet eens worden over haar gage… Lees verder

CampingLife
Marit van Bohemen, bekend van het tv-programma CampingLife, gaat samen met Dolores Leeuwin van het Klokhuis de nieuwe reeks Knoop in je Zakdoek presenteren. Dat liet Van Bohemen dinsdag weten. Teleac zendt het programma voor verstandelijk beperkte mensen vanaf zondag 23 maart uit. Het duo presenteert de informatieve reeksen en de spelprogramma’s. De eerste reeks heeft als thema sport; in elke aflevering neemt een topsporter een verstandelijk beperkte collega onder zijn hoede. Na de zomer begint het spelprogramma, waarin teams van verstandelijk beperkten tegen elkaar strijden. Lees verder

Krant
Een jaar lang geen nieuws. Geen krant, tv en tijdschrift. Dat is de opdracht die Lisette van Dommelen (1961) zichzelf gaf en waarmee ze op 1 januari begon. ‘Ik heb het gevoel dat ik uit een eindeloze herhaling ben gestapt’. Samen met haar echtgenoot en twee kinderen van zestien en negentien jaar woont de beeldend kunstenares boven haar atelier in het centrum van Delft. ‘Ik zit nu vaak alleen ’s avonds. Mijn man is theaterdirecteur en werkt bijna alle avonden. Voordat ik begon met mijn ‘mediastilte’ keek ik’s avonds vaak samen met mijn zoon televisie, maar tegenwoordig kijkt hij op zijn eigen kamer. In de woonkamer mag de tv niet meer aan. Dat samen op de bank hangen en alles op televisie becommentariëren is verdwenen’. ‘Je krijgt aan de andere kant veel terug. We hebben bijvoorbeeld langere gesprekken en ik heb veel meer tijd om boeken te lezen of ’s avonds nog wat met mijn werk bezig te zijn. Eén ding steekt er bovenuit en dat is dat ik opnieuw leer om niets te doen. Ik merk dat ik gewoon op een stoel kan zitten zonder verder iets om handen te hebben’. Lees verder

Sony
Sony koopt voor 179 miljoen euro de Nederlandse televisieproducent 2waytraffic. Grootaandeelhouder Henk Keilman verdient bijna veertig miljoen euro aan de overname. ‘Sony klopte zomaar op de deur. Dan moet je niet aarzelen.’ Grootaandeelhouder Henk Keilman van 2waytraffic is blij dat de transactie ondanks het slechte beursklimaat nu is afgerond. ‘We hebben er ongeveer een half jaar over onderhandeld.’ Lees verder

Gerelateerde berichten