Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Ierse politie laat 4 BBC-journalisten weer vrij

De vier BBC-journalisten die zaterdag door de Ierse politie werden gearresteerd zijn maandag op vrije voeten gesteld. Er zijn geen aanklachten tegen hen ingediend. Dit heeft de Ierse politie bekendgemaakt. De journalisten werkten aan een actualiteitenprogramma toen ze werden gearresteerd in verband met een politieonderzoek naar paramilitaire activiteiten. De arrestaties werden verricht in het aan Noord-Ierland grenzende graafschap Donegal.

Volgens bronnen binnen de BBC zaten de vier achterin een busje dat op weg was naar Noord-Ierland. Vlakbij de grens probeerde de bestuurder een controlepost voorbij te rijden en werd de bus door de politie geramd. Met getrokken vuurwapens moesten alle inzittenden het busje vervolgens verlaten om te worden gearresteerd. De journalisten zijn naar een geheime locatie zijn gebracht voor interviews met leden van de Real IRA.

Drie anderen die samen met de journalisten werden opgepakt, zitten nog vast. Het gaat volgens de politie om vermoedelijke IRA-dissidenten. De BBC wil weinig over de zaak kwijt. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten