Search
Close this search box.

Jacht op moordenaar journaliste duurt voort

De Russische justitie zoekt nog steeds naar de moordenaar van onderzoeksjournaliste Anna Politkovskaja, die in 2006 bij haar huis in Moskou werd doodgeschoten, hebben Russische nieuwsmedia vrijdag bericht. Procureur-generaal Vjatsjeslav Smirnov maakte de naam van de gezochte persoon niet bekend. Wel zei hij dat er in totaal negen personen worden beschuldigd van betrokkenheid bij de moord en dat een van hen een agent is van de geheime dienst FSB.

Eerder zeiden regeringsfunctionarissen dat Pavel Rjagoezov, een luitenant-kolonel van de FSB, ervan wordt verdacht de moordenaars het adres van Politkovsjkaja te hebben gegeven.

Smirnov deed zijn uitlatingen ter ondersteuning van een verzoek aan de rechtbank om het onderzoek en de hechtenis van Rjagoezov, die sinds zijn arrestatie in augustus vastzit, te verlengen.

Politkovskaja maakte zich met haar fel kritische berichtgeving over wreedheden jegens burgers in Tsjetsjenië zeer impopulair bij het Kremlin en velen denken dat de moord op haar politiek gemotiveerd was. Omdat zij ook veel over corruptie schreef kan er echter ook een zakelijk motief zijn geweest voor de moord. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten