Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Luisteraars Classic FM kiezen Matthaeus Passion

Op Goede Vrijdag (21 maart) is op het landelijke radiostation Classic FM de complete Matthaeus Passion van Bach te horen. Dit jaar hebben de luisteraars van Classic FM de uitvoering van Philippe Herreweghe verkozen tot favoriet. Luisteraars van Classic FM konden de afgelopen twee weken hun favoriete uitvoering van de Matthaeus Passion opgeven via de website van Classic FM.

Er kon gestemd worden op Matthaeus-vertolkingen van onder anderen Ton Koopman, Jos van Veldhoven, Nikolaus Harnoncourt en de Nederlandstalige bewerking van Jan Rot. Matthaeus Passion van Bach is van 19.00 tot 21.45 uur te horen.

Het integraal uitzenden van klassieke werken als de Matthaeus Passion is uitzonderlijk voor Classic FM. Normaal gesproken zendt het station met ‘Licht klassiek voor elk moment’ alleen delen uit van bekende klassieke werken. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten