Search
Close this search box.

Nostalgie Vlaanderen start 20 maart

Vlaanderen heeft er vanaf 20 maart een derde ‘landelijke’ commerciële radiozender bij. Om klokslag 6 uur zal Radio Nostalgie van start gaan op de frequenties van de regionale radiostations voor Antwerpen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. Het station gaat zich richten op de actieve dertigers en veertigers.

In oktober vorig jaar werd bekend dat uitgeverijen Concentra en Corelio, eigenaren van Antwerpen 1, Radio Mango (Oost-Vlaanderen) en Radio Go (West-Vlaanderen), hun radiostations wilden laten fuseren tot één. Dit was immers mogelijk geworden door een nieuwe wetgeving die in de zomer van 2006 van kracht werd in Vlaanderen.

Vanaf 20 maart zal de fusie een feit zijn en zal Nostalgie verschijnen op de frequenties van Antwerpen 1, Radio Mango en Radio Go. Ook de regionale radiozender voor Vlaams-Brabant (Contact Vlaams-Brabant) zal zich gaan aansluiten bij het netwerk, waardoor Nostalgie een dekking van 90% in Vlaanderen zal krijgen. Alleen de regionale omroep van Limburg zal niet meedoen, maar dankzij de sterke frequentie in Antwerpen (102.9 FM) zal toch een groot deel van deze provincie naar Nostalgie kunnen luisteren.

Nostalgie zal zich met een mix van hits uit de jaren ’70, ’80 en ’90 vooral gaan richten op de actieve dertigers en veertigers. Vooralsnog zal het van start gaan met een bescheiden programmering, die op termijn uitgebouwd zal gaan worden. Het ochtendprogramma’ De vroege’ (6 tot 10 uur) zal gepresenteerd gaan worden door Dominique Crommen, Kevin De Geest en Toon Vanden Abeele. Tijdens de lunch zal Stefan Ackermans ‘Midlife’ presenteren. Vanaf 14 april zal het station ook van start gaan met een middagshow, want vanaf dan presenteert Dimitri Stuer tussen 16 en 19 uur ‘De funky roadshow’. In het weekend zullen Dieter Troubleyn en Anne De Baetzelier plaats nemen achter de microfoon.

Omdat Nostalgie de frequenties overneemt van een vijftal regionale stations, is het kersverse radiostation verplicht vier regionale nieuwsbulletins per dag te brengen. Deze zullen uitgezonden worden om 10, 15, 19 en 20 uur. Op de overige uren zal nationaal en internationaal nieuws worden uitgezonden. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten