Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Radio-oproep van BBC verstoort feestje

Een Britse moeder dreigt de Britse omroep BBC aan te klagen nadat één van de radiopresentatoren bij de BBC live op de radio een algemene oproep deed om haar dochters verjaardagspartijtje bij te wonen. Binnen de kortste keren stonden er volgens de website FOK 2000 onuitgenodigde gasten op de stoep van het landhuis. De jongedame had maar 300 gasten uitgenodigd om haar 17e verjaardag bij te wonen.

Eén van de gasten van de jarige had de BBC gebeld en gevraagd een oproep te doen om mee te komen feesten. Daar werd door de luisteraars massaal op gereageerd. De onuitgenodigde gasten veroorzaakten duizenden euro’s schade. Schilderijen werden van de muren getrokken, ramen en spiegels sneuvelden en kandelaren en deuren werden beschadigd. “Ze gedroegen zich als beesten”, vertelt de vader van de jarige.

De vier ingehuurde uitsmijters die het feest in de gaten moesten houden, hadden geen schijn van kans om de feestende jongelui tegen te houden. Uiteindelijk heeft de politie een einde gemaakt aan de ‘festiviteiten’.

Een woordvoerder van de BBC verklaart dat de radiopresentator geen exact adres heeft opgegeven op de radio. Hij zou alleen maar wat informatie gegeven hebben over een ‘mansion party’ die op dat moment plaatsvond in het kleine stadje. [Radio.NL/Fok]

Gerelateerde berichten