Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Radioprogramma ‘Vroege Vogels’ ook op televisie

Het radioduo Menno Bentveld en Andrea van Pol zijn vanaf dinsdag (4 maart) weer op Nederland 2 te zien met de televisieversie van ‘Vroege Vogels’. Elke dinsdagavond om 19.20 uur staat het radioduo stil bij de natuur en het milieu. Naast het tv-programma blijven de twee radio presentatoren ook elke zondagochtend om 8.10 uur te horen op de publieke radiozender Radio 1.

De eerste serie van ‘Vroege Vogels’ op televisie was vanaf oktober 2007 te zien bij de Vara op Nederland 2. Ook in de nieuwe serie afleveringen gaan Menno Bentveld en Andrea van Pol wekelijks op zoek naar bijzondere dieren en planten en volgen ze de ontwikkelingen in de natuur en het milieu op de voet. Nieuw dit seizoen is de rubriek ‘Webcam TV’, waarin webcams, die op een groot aantal plaatsen in de natuur opgesteld staan, bijzondere momenten registreren.

De onderwerpen die dit seizoen in ‘Vroege Vogels’ op televisie worden behandeld, variëren van items over de kleinste insecten tot de grootste milieuschandalen. Menno en Andrea hebben aandacht voor alle aspecten van de Nederlandse flora en fauna, voor duurzaamheid en klimaatverandering, maar ook voor natuurbehoud en landschapsbeheer.
In de eerste aflevering gaat Andrea op bezoek bij een pasgeboren heidekoe. De heidekoe is in Nederland uitgestorven, maar wordt momenteel op de Veluwe opnieuw geïntroduceerd. Verder onder andere beelden van de neushoornkever, één van de grootste inheemse insecten van Nederland.

Wie graag broedende vogels in de tuin wil hebben moet nú een nestkastje ophangen. Maar aan welke voorwaarden moet een goed nestkastje voldoen? Dat zoeken Menno en Andrea uit in de ‘Vroege Vogels’ Nestkasten Test. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten