Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Radioveteraan Chris Cary overleden

De Engelse radioveteraan Chris Cary is afgelopen vrijdag op 61-jarige leeftijd overleden. Cary, op de radio beter bekend als ‘Spangles Muldoon’, werd begin februari tijdens zijn verblijf op Tenerife al getroffen door een hersenbloeding, waardoor hij in het ziekenhuis belandde. Het was niet de eerste keer dat de deejay werd getroffen door een hersenbloeding, want enkele jaren geleden zorgde het er namelijk al voor dat ene helft van zijn lichaam verlamd raakte. Cary herstelde echter deels van de bloeding, maar de recente hersenbloeding trof precies de andere helft van zijn lichaam.

Chris Cary was in de jaren ’60 te horen op de zeezender Radio Caroline. Daarna volgden ondermeer Radio Northsea International en Radio Luxembourg.

In de jaren ’80 maakte hij furore met Radio Nova, een uiterst populaire piraat in Dublin. Daarnaast was Cary ondermeer betrokken bij Sunshine Radio en Buzz FM in Birmingham. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten