Search
Close this search box.

Top 100 van de Jaren 60 op Radio 5 [Update]

Het nummer ‘Are You Lonesome Tonight’ van Elvis Presley staat op nummer één in de ‘Top 100 van de Jaren 60’ van Radio 5. Met deze hitlijst, gekozen door de Radio 5 luisteraars, sluit de publieke zender vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur de Week van de Jaren 60 af.

Presley nam Are You Lonesome Tonight op in 1960. Een jaar later verscheen de single in Nederland, waar het een 4e plek behaalde in de hitlijst. Elvis is met 12 platen de meest genoteerde artiest in de Radio 5 ‘Top 100 van de Jaren 60’. Vorig jaar stond Ramona van de Blue Diamonds op één in de Top 100, dit jaar moeten zij genoegen nemen met een vijfde plek.

[Update]
Anneke Grönloh gekozen tot Icoon van de Jaren 60
Zangeres Anneke Grönloh is volgens de luisteraars van Radio 5 de icoon van de jaren zestig. Ben Kolster (RVU) maakte dat vrijdagmorgen bekend in het Radio 5-programma Wekker Wakker. De RVU organiseerde de verkiezing in het kader van de Week van de Jaren 60, die deze week op Radio 5 werd gehouden.

De zangeres eindigde met 15% van de stemmen op de eerste plaats, vóór Mies Bouwman (9%) en Toon Hermans (5%). Het is voor het eerst dat Radio 5 de icoon van de jaren 60 benoemt. In totaal brachten slechts 1036 mensen hun stem uit via de website van Radio 5. [Radiowereld.NL]

De Top 10 ziet er als volgt uit:
1. Anneke Grönloh
2. Mies Bouwman
3. Toon Hermans
4. Boudewijn de Groot
5. Joop Doderer
6. Liesbeth List & Ramses Shaffy
7. Wim Sonneveld
8. Johan Cruijff
9. Hetty Blok
10. Cor Witschge (Pipo de Clown)

Gerelateerde berichten