Headlines uit de krant: woensdag 9 april 2008

BBC-presentator Mark Speight (42) is als vermist opgegeven. Dat meldde een woorvoerder van de Londense politie dinsdag. Drie maanden geleden overleed de verloofde van Speight, Natasha Collins (31), onder verdachte omstandigheden in de badkuip van het stel. De politie hield de presentator van de Britse omroep begin januari aan op verdenking van moord na de vondst van het ontzielde lichaam van zijn verloofde.

Enkele dagen later liet zij hem gaan. Sindsdien geldt Speight niet langer als verdachte. De presentator van kinderprogramma’s is maandagochtend voor het laatst gezien op een treinstation in Londen. Hij had een afspraak met een vriend, maar is daar nooit aangekomen. Lees verder

Canada
Radio Canada International (RCI) heeft de kortegolfuitzendingen van haar programma’s grotendeels stopgezet en is in West – en Midden-Europa bijna niet meer te horen via dit medium. De kortegolf frequenties vanaf het Zweedse zendstation Hörby zijn opgegeven. Dit meldt het duitse Medienmagazin van de RBB. De RCI gebruikt het zendstation nog wel voor uitzendingen richting het Midden-Oosten en het GOS. Voor midden-Europa is er nog de 15235 KHz. in gebruik waarop om 22.00 uur engelstalige uitzendingen zijn te horen. Deze frequentie zou vanuit Canada zelf komen. Ontvangst is mogelijk met een wereldontvanger. Wie Canadese radio-uitzendingen wil horen kan echter uitstekend terecht op de satelliet. Lees verder

Slowakije
Uit Slowakije was al een radiopakket te ontvangen via de satelliet maar daarbij ging het om voor de meesten van ons totaal onverstaanbare binnenlandse kanalen. Nu is ook Radio Slovakia International te horen via de ASTRA 3A op 23,5 graden oost. Lees verder

Radio 4
Kenners klagen steevast over de ’te lichte’ programmering op Radio 4 in de ochtenduren. Maar juist die zijn het bestbeluisterd én gewaardeerd. Elke actiegroep die zich opwerpt voor de klassieke muziek, kan rekenen op steun van Radio 4. Maar dat betekent niet dat de actiegroep Katdebel, die de kwaliteit van de ochtendprogrammering in twijfel trekt, gelijk heeft. Volgens luisteraar Charles Crombach zou Radio 4 nog slechts ’hapklare brokken en kletspraatjes’ opdienen. Lees verder

Radar
Vleesbedrijf Friesland Beef sleept televisieprogramma Radar voor de rechter. Het programma van omroep TROS stelde in een uitzending maandagavond vermeende misstanden bij Friesland Beef aan de kaak. Directeur Henk Visser van Friesland Beef is woest. ,,Ik moet mijn privénaam en bedrijfsnaam zuiveren van alle laster en leugens van TROS Radar en dan kan ik weer verder”, aldus Visser dinsdag. Lees verder

Kooi
Het begint er steeds meer op te lijken dat het huwelijk van Huub met Claire een ultiem strijdplan is om als winnaar van de Gouden Kooi te eindigen. Het stel is zelfs in ondertrouw gegaan. Maar als het aan Claire ligt is haar huwelijk met Huub voor eeuwig… Haar aanstaande bruidegom wil echter niet al te ver in de toekomst kijken. Huub: ‘Ik weet nog niet eens wat ik volgend jaar ga doen, laat staan in de toekomst’ Lees verder

PO
De publieke omroep bouwt aan een digitaal platform op het gebied van gezondheid, zorg en lifestyle. ‘Leidend daarbij is de vraag van de eindgebruiker’, zegt Catherine Dumont de Chassart van Teleac/NOT. ‘Maar dat betekent niet: u vraagt wij draaien, voegt Bernadette Slotboom van de NPO eraan toe. ‘We zoeken de relevantie op van alles wat we doen, we laten zien dat het ertoe doet in het dagelijks leven van alle Nederlanders.’ Lees verder

Leeuw
Paul de Leeuw presenteert volgende maand een derde editie van het succesvolle televisieprogramma Ranking The Stars. Voor deze zomereditie met allemaal dames hebben onder anderen Bridget Maasland, Tatjana Simic en Patty Brard hun deelname toegezegd, meldde BNN dinsdag. De namen van de andere zeven vrouwen blijven nog even geheim. Lees verder

Zattoo
Het Amerikaanse Zattoo, enigszins vergelijkbaar met Joost, wil nog dit jaar in Nederland van start gaan. Dat bevestigt woordvoerster Helen Schoch tegenover Emerce. Volgens Schoch is Zattoo in onderhandeling met rechthebbenden in Nederland. “We weten niet of het nog voor het EK Voetbal gaat lukken.” Anders dan Joost biedt Zattoo via internet live tv van reguliere kanalen die ook via de kabel zijn te ontvangen, zoals de BBC, Bloomberg, Al Jazeera, France 24, La 7, Rai Uno en RTL. De uitzendingen worden gefinancierd via advertenties die in de software (Windows en Mac) worden weergegeven. Lees verder

Nova
Illegale jacht met honden is opnieuw in opspraak geraakt na een uitzending van Nova. Daarin werden beelden van jachtpartijen gebruikt, afkomstig uit door justitie in beslag genomen materiaal van meer dan tien jaar geleden. Ook het NOS Journaal toonde de „schokkende en exclusieve” beelden (kijk hier). PvdA en CDA reageerden onthutst op deze opnames. Ton Heerts van de PvdA wil „gerichte acties” waarbij naast jachtopzichters ook militairen meehelpen bij het patrouilleren. De datering van de opnames werd niet vermeld in de uitzending. Lees verder

GTST
GTST-actrice Gigi Ravelli rijdt mee in de Peking Challenge. In een auto met vierwielaandrijving rijdt de soapster in 27 dagen van Amsterdam naar Peking. Met haar deelname wil ze zich inzetten voor het goede doel Fight Cancer, zo maakte de organisatie van het evenement dinsdag bekend. Lees verder