Jan Smit maakt rentree op Koninginnedag bij 538

Jan Smit keert op 30 april terug op het podium. Dat doet de Volendamse zanger tijdens het Radio 538 Koninginnedagfeest op het Museumplein in Amsterdam, vertelde hij donderdag in de show van Edwin Evers op Radio 538. Het is de eerste keer in maanden dat de 22-jarige zanger weer op het podium staat. Smit werd in november geopereerd aan groeven in zijn stembanden, waarna hij gedwongen een halfjaar rust moest houden.

De Franse dj David Guetta, die hits scoorde als ‘Love is gone’, ‘Baby when the light’ en ‘Delirious’, sluit het jaarlijkse Koninginnedagfeest van de radiozender af. Eerder werd al bekend dat onder anderen Gerard Joling, Kane, Krezip, Alain Clark, VanVelzen, Leaf en de Amerikaanse band Mêlee over twee weken op het podium staan.

Edwin Evers, Lindo Duvall, Barry Paf en Jeroen Nieuwenhuize presenteren het feest, dat vorig jaar bijna driehonderdduizend bezoekers trok. Backstage doet 538-deejay Frank Dane samen met zangeres Elize verslag van de gebeurtenis, waarvan ’s avonds op RTL 5 een compilatie te zien is. [Novum/Radio.NL]