Ryan Seacrest nu ook ‘on air’ buiten LA

De dagelijkse radioshow van Ryan Seacrest is sinds vorige maand ook op radiostations buiten Los Angeles te beluisteren. ‘On air with Ryan Seactest’ wordt hier echter niet in de ochtend uitgezonden, zoals op de hitzender 102.7 KIIS FM in Los Angeles het geval is, maar pas na 10 uur. En dat Seacrest populair is in de Verenigde Staten blijkt uit het feit dat het aantal radiostations in een maand tijd al is opgelopen tot ruim veertig.

Sinds 2004 presenteert Ryan Seacrest de dagelijkse ochtendshow ‘On air with Ryan Seacrest’ op KIIS FM. Een show vol met entertainment en hits. Dagelijks ontvangt Seacrest diverse sterren in zijn show. Afgelopen week waren dit ondermeer Jessy McCartney, Chris Martin (Coldplay), Mariah Carey, Perez Hilton en Tim Gunn (Project Runaway). Daarnaast brengt side-kick Ellen K de laatste roddels en discussieert Seacrest met zijn luisteraars over actuele zaken.

In februari van dit jaar werd bekend dat de dagelijkse ochtendshow van Seacrest op KIIS FM in aangepaste vorm beschikbaar zou worden voor andere stations in de VS. Na twee weken vertraging te hebben opgelopen, ging het project vorige maand dan eindelijk van start. En dat Seacrest populair is in de VS blijkt al gelijk uit het feit dat zijn show binnen een maand al door ruim veertig radiostations wordt uitgezonden. Hiertoe behoren onder meer Star 101.3 (KIOI) in San Francisco, XL 106.7 (WXXL) in Orlando, Star 94.1 (KMYI) in San Diego, Mix 100 (KIMN) in Denver en B98.7 (KBEE) in Salt Lake City.

Het tijdstip waarop ‘On air with Ryan Seacrest’ te horen is verschilt per radiostation. De meeste stations kiezen ervoor om zijn show tijdens de avondspits uit te zenden, terwijl bijvoorbeeld XL 106.7 en Star 94.1 zijn show aan het eind van de ochtend en begin van de middag uitzenden. Wie naar zijn show luistert op één van de ruim veertig radiostations, heeft nauwelijks in de gaten dat het hier om een ‘verbouwde’ ochtendshow gaat. Ook dat het hier om een zogenaamde ‘syndicated’ show gaat valt nauwelijks op, want jingles van het betreffende radiostation zijn naadloos in het programma gemonteerd. Daarnaast schroomt Seacrest ook niet om nog even de naam van het station aan het begin van zijn spreek te roepen.

‘On air with Ryan Seacrest’ is overigens niet het enige radioproject van Seacrest. Wekelijks presenteert hij ook de ‘American Top 40’, die door ruim 500 radiostations wordt uitgezonden. Tot voor kort was Seacrest ook in delen van het Verenigd Koninkrijk te horen met ‘The Entertainment Edge’, maar deze show is gestopt. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten