Zoek
Sluit dit zoekvak.

WDR4 vrijwel landelijke kabeldekking

Kabelexploitant UPC voegt de Duitse zender WDR4 vanaf 1 juli weer toe aan het FM-pakket in de regio Rijnmond, Friesland en in Hilversum. Daarmee heeft WDR4 in ongeveer 95% van Nederland dekking via de kabel. Enige uitzondering vormt het UPC kabelnet van Alkmaar waar WDR4 juist uit het pakket verdwijnt op advies van de programmaraad. In alle andere UPC gebieden wordt WDR4 wel doorgegeven of weer toegevoegd aan het pakket. Verder geven de meeste kabelmaatschappijen de zender ook overal door.

In het gebied Rijnmond  (een aantal gemeenten ten zuidwesten van Rotterdam) komt WDR4 vanaf 1 juli weer terug via 94.0 MHz. Dat is dezelfde frequentie als in Rotterdam en Zuid-Holland -Zuid.  In Hilversum komt WDR4 op dezelfde frequentie als Amsterdam te weten 90.4 MHz.  In Friesland (alleen het UPC gebied) komt de zender op frequentie 97.4.

Kabel Noord dat een deel van Friesland bedient geeft WDR4 niet door, Ziggo geeft de zender in een deel van Noord-Oost Nederland waaronder Friesland alleen digitaal door.

Naast de kabel is WDR4 ook online te beluisteren en via de Astra 1 satelliet op 19 graden oost, waarmee ook alle CanalDigitaal abonnees dus de zender ontvangen. WDR4 is geliefd in Nederland vanwege de programmering met Duitse schlagers en lichte muziek. [JHV/Radio.NL]

Gerelateerde berichten