Search
Close this search box.

Afghaanse tv-journalist vrijgelaten

De Afghaanse televisiejournalist Nasir Fayaz, die een wekelijkse talkshow presenteert waarin de Afghaanse overheid kritisch wordt gevolgd, is woensdag uit hechtenis ontslagen. Hij is tijdens zijn gevangenschap goed behandeld, zei een woordvoerder van het particuliere televisienetwerk Ariana donderdag. Fayaz was maandag door agenten van de Afghaanse geheime dienst opgepakt, nadat zijn programma een dag eerder al van het scherm was gehaald.

De regering betichtte hem van ‘ongefundeerde beschuldigingen’ aan het adres van twee ministers en eiste dat hij vervolgd zou worden. Regeringswoordvoerder Humayun Hamidzada zei dat particuliere Afghaanse media door niet nader genoemde vreemde mogendheden werden betaald om gebeurtenissen in Afghanistan te beïnvloeden. Het was onduidelijk of hij doelde op westerse regeringen en organisaties die Afghaanse media ondersteunen, of op buurlanden als Pakistan en Iran. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten