Search
Close this search box.

Avro Nachtdienst ondergaat metamorfose

Het radio-programma ‘Avro Nachtdienst’ krijgt vanaf zondag (31 augustus) een nieuw format. Van 01.00 tot 04.00 uur is er talkradio onder de bezielende leiding van presentator Martijn Rosdorff. Persoonlijke verhalen staan centraal. Om 04.00 uur neemt Marjolein Dekkers de presentatie over. Vanaf dat tijdstip draait het programma om muziek en blijft er uiteraard ook een belangrijke rol voor de luisteraar weggelegd. De naam verandert van AVRO Nachtdienst in AVRO De Nachtdienst.

Marjolein Dekkers is een nieuwe stem bij Avro-radio: “Ik vind het leuk om dit programma te gaan doen, omdat de luisteraar er zelf ook een belangrijk aandeel in heeft. Er zijn heel veel leuke mensen die hun stem best eens mogen laten horen”.

“Er is gekozen voor twee presentatoren en twee formats, omdat het voor één persoon te zwaar is zes uur lang te presenteren. Zeker nu het eerste deel uit talkradio bestaat”, zegt Carla Valentin, eindredacteur Avro Radio 1. Maar het zijn wel formats die goed op elkaar aansluiten. Het blijft een programma voor mensen die nog niet mogen gaan slapen of niet willen slapen.”

Het AVRO-programma Nachtdienst bestaat inmiddels 25 jaar. Vroeger konden luisteraars vragen stellen via het programma. Vaak werden die door andere luisteraars vervolgens beantwoord. In de loop der tijd is het format van het programma aangepast. Eindredacteur Avro Radio 1 Carla Valentin: “In het kader van de tijdgeest hebben we voor vernieuwing gekozen. We hebben gedurende enige tijd talkradio getest en dat blijkt heel succesvol te zijn.” [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten