Search
Close this search box.

CBS Radio plaatst nog eens 50 stations in etalage

CBS Radio gaat nog eens 50 radiostations verkopen. Het gaat hierbij om stations in de middelgrote radiomarkten in de Verenigde Staten. Het besluit van CBS Radio volgde kort, nadat het de cijfers over het tweede kwartaal van 2008 had bekend gemaakt. Hieruit bleek dat de omzet van het Amerikaanse radioconcern met 10% is gedaald ten opzichte van een jaar geleden.

In het tweede kwartaal van dit jaar behaalde CBS Radio een omzet van $416, 4 miljoen. Dit is 10% minder dan het jaar daarvoor, want toen draaide het radioconcern in het tweede kwartaal een omzet van $463,3 miljoen. Volgens CBS is de daling te wijten aan de zwakke advertentiemarkt. De omzet van het moederbedrijf CBS steeg overigens met 1% naar $3,39 miljard.

Om de positie van CBS Radio te verstevigen zullen 50 radiostations verkocht gaan worden. Het gaat hierbij om stations in de middelgrote radiomarkten van de VS. Welke dit precies zijn heeft CBS nog niet bekend gemaakt. Door het afstoten van de stations wil het radioconcern zich meer richten op de grotere radiomarkten, zoals New York City en Los Angeles.

Het is niet de eerste keer dat CBS Radio een aantal radiostations in de etalage plaatst. In 2006 werden al 39 radiostations verkocht. Het ging hierbij om stations in onder meer Cincinnati (Ohio), Columbus (Ohio) en San Antonio (Texas).

CBS Radio bezit momenteel nog 140 radiostations in de Verenigde staten, waarmee 24 verschillende radioformats worden aangebonden. Tot de portfolio behoren o.a. 1010 WINS en CBS FM (WCBS) in New York City, US 99.5 (WUSN) in Chicago en K-Earth 101 (KRTH), KROQ 106.7 en KNX 1070 in Los Angeles. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten