Search
Close this search box.

Digitaal reiskanaal Liberty TV failliet

Het digitale reiskanaal Liberty TV is failliet verklaard. De activiteiten worden wel voortgezet vanuit België, maar op een laag pitje. Oud-directeur van Liberty TV Jacob Verschuur bevestigt dit aan Emerce. Liberty TV zond uit via de digitale kabelnetwerken van @Home en UPC. De zender startte april 2007 in samenwerking met reisbedrijf ATP, dat de reizen verkocht. Het idee bleek niet te werken.

Adverteerders wilden weten hoeveel mensen daadwerkelijk naar die zender keken, kabelaars wilden dat niet vertellen. De beoogde honderden miljoenen omzet werden nooit bewaarheid.

Verschuur: “De kosten voor distributie konden uiteindelijk niet meer worden opgebracht.” Uitgevers NDC VBK en Concentra, die gezamenlijk een belang van 30 procent hadden, wilde geen nieuw kapitaal meer verschaffen. Een doorstart kwam er uiteindelijk niet. [Adformatie/Radio.NL]

Gerelateerde berichten