Search
Close this search box.

Grote Donorshow maakt kans op Emmy Awards

De Grote Donorshow, Couscous & Cola van BNN en de VPRO Tegenlichtdocumentaire Sterven in Nederland zijn binnen hun categorie doorgedrongen tot de finale van de Internationale Emmy Awards. Uit deze finalisten (ongeveer 8 per categorie) worden de uiteindelijke nominaties geselecteerd. Op 24 november worden in het Hilton Hotel in New York tijdens een gala de Emmy’s uitgereikt.

In ‘De Grote Donorshow’ bepaalde een terminaal zieke donor wie van de drie geselecteerde nierpatiënten, aanwezig in de studio, in aanmerking kwam voor haar nier. Deze éénmalige live show werd vorig jaar op 1 juni uitgezonden. Patrick Lodiers zette heel Nederland toen op het verkeerde been. BNN vroeg op deze bijzondere wijze aandacht voor het gebrek aan orgaandonoren in Nederland.

Couscous & Cola gaat over een groep scholieren met een multiculturele achtergrond die elkaar hebben leren kennen op een debateclub op school. In het vorige seizoen gingen ze, samen met de presentator van het programma Patrick Lodiers, naar Amerika om daar de haat- liefdeverhouding tussen Amerika en Europa te onderzoeken.

Tegenlicht: ongeveer de helft van de mensen die in ons land overlijden, sterft na een medisch besluit. Nergens ter wereld zijn de dilemma’s rond de dood zo openlijk bespreekbaar als in Nederland. Maar dit maakt de vragen niet minder beladen. Tegenlicht volgt de onderhandelingen tussen de arts, familie en patiënt in verpleeghuis Tabitha in Amsterdam.

Ook twee shows van Peter R. de Vries genomineerd, waaronder de show met de onthullingen van Joran van der Sloot. De definitieve nominaties worden bekendgemaakt op 13 oktober tijdens de MIPCOM in Cannes. Op 24 november worden tijdens een gala de Emmy’s uitgereikt. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten