Search
Close this search box.

Headlines uit de krant: dinsdag 12 augustus

Hiphopzender Lijn 5 verhuist 28 augustus van de NPS naar FunX. De twee urbanplatforms van de Publieke Omroep worden zo samengevoegd tot één. Dat bevestigt eindredacteur radio Jurre Bosman van de NPS. De verhuizing heeft te maken met de nogal onnatuurlijke plek die de hiphopprogramma’s bij de Publieke Omroep innamen. “Lijn 5 verdwijnt van Radio 5. De plek op die zender was langzamerhand heel vreemd geworden.

Radio 5 heeft zich de laatste jaren met succes ontwikkeld tot een 55+ zender, wat wij met Lijn 5 deden, stond daar haaks op. We vonden het zonde om zoveel talent en goede programma’s op die zender weg te stoppen.” De NPS ging op zoek naar een nieuwe partner voor Lijn 5. “We geven Lijn 5 met een mooie strik er omheen cadeau”, zegt Bosman. Lees verder

EO
Nada van Nie heeft, na haar breuk met Bryan Roy, haar heil gevonden bij de EO. De 41-jarige presentatrice is de komende vier vrijdagen de vaste tafeldame bij Knevel & Van den Brink. Ze zegt “blij te zijn met de klus”, meldt Shownieuws. Het huwelijk van Nada en Bryan (38) bleek half juli in zwaar weer te verkeren. De twee lijken zich vooralsnog niet te hebben verzoend. Lees verder

Uitgesteld
Een kleine 1 procent van de tijd die Nederlanders achter de tv doorbrengen, wordt doorgebracht met de videorecorder. In juli was deze kijkdichtheid bij RTL Nederland het grootst. Meer dan 15 procent van de tv-series Heroes, Invasion en Bionic Woman wordt niet live bekeken, maar on demand. Daarmee zijn het de toppers in de categorie ‘Uitgesteld gekeken programma’s’ in de maand juli 2008. RTL Nederland had in die maand ’s avonds een kijkdichtheid van 1,2 procent met opgenomen programma’s, SBS Nederland 1,1 procent en de Publieke Omroep 0,7 procent. Lees verder

Tooske
Tooske Ragas-Breugem krijgt het druk dit tv-seizoen. Ze heeft programma nummer drie binnengehaald. De moeder van twee jonge kinderen presenteert voor SBS De ultieme woondroom, zo werd vandaag bekend. Ook doet ze Wie ben ik? en Het beste idee van Nederland. Tooske kreeg in mei van dit jaar haar tweede dochtertje met Bastiaan Ragas: Fiene. Leentje is nu ruim 1,5 jaar. Lees verder

Interview
Nieuwsgierigheid is niet voorbehouden aan journalisten. Daarom zes interviews waarin lezers de voornaamste vragen stellen. Deze week: Pieter Broertjes, hoofdredacteur van de Volkskrant. ‘De aandacht die we aan Wilders geven, wordt overdreven.’ Lees verder

Ondertitelaars
Het komt niet vaak voor dat ondertitelaars van de publieke omroep programma’s live moeten vertalen. Door de Olympische Spelen hebben ze het nu druk. Het waren wat kleine schoonheidsfoutjes, waaruit ineens bleek dat de rechtstreekse uitzending van de voorgeleiding van Radovan Karadzic niet zo live was als het leek: af en toe verscheen de ondertiteling al in beeld vóórdat Karadzic de zin had uitgesproken. De NOS had de uitzending expres 20 seconden vertraagd, om de tolken van het ondertitelingsbedrijf Technicolor de tijd te geven om vertaling onder in beeld te zetten. Lees verder

Eyeworks
RTL Nederland heeft het dagelijkse kookprogramma Wie is de Chef verkocht aan Eyeworks, dat er een internationaal succes van wil maken. Dit maakten woordvoerders van RTL Nederland en Eyeworks maandag bekend. Reinout Oerlemans van Eyeworks ziet in Wie is de Chef veel mogelijkheden om het programma in het buitenland aan de man te brengen. Onlangs gaf programmadirecteur Remko van Westerloo al aan dat er buitenlandse interesse is voor het programma van RTL Productions. Lees verder

Gerelateerde berichten