Search
Close this search box.

Israëlische radio weigert controversieel spotje

De Israëlische publieke omroep heeft woensdag geweigerd een reclamespotje op de radio uit te zenden. In het spotje wordt kritiek geuit op het feit dat studenten de Gazastrook niet mogen verlaten om te studeren. De omroep heeft geoordeeld dat de boodschap te controversieel is. Dergelijke beslissingen worden wel vaker genomen.

Eerder deze maand werd een spotje geweigerd waarin de regering werd bekritiseerd wegens het terugtrekken van joodse kolonisten uit Gaza.

Israël houdt de grens met de Gazastrook dicht sinds Hamas er vorig jaar met geweld de macht greep. Sinds juni geldt er een staakt het vuren tussen Israël en Hamas en Israël liet daarom enige tijd iets meer mensen de grens over. Dat gebeurde vooral met het oog op medische en humanitaire hulp. Maandag werd de volledige blokkade echter hersteld, nadat er vanaf de Gazastrook twee raketten waren gelanceerd. Voordat de blokkade gold verlieten elk jaar zo’n duizend Palestijnen de Gazastrook om aan westerse universiteiten te studeren. Sinds Israël de grens sloot laat het land nog slechts enkele tientallen studenten per jaar de Gazastrook verlaten. [Novum/AP/Radio.NL]

Gerelateerde berichten