Search
Close this search box.

Nieuw format De nachtdienst bij Radio 1

Het radio-programma Nachtdienst van de Avro krijgt vanaf 31 augustus een nieuw format. Van 01.00 tot 04.00 uur is er talkradio onder de bezielende leiding van presentator Martijn Rosdorff. Persoonlijke verhalen staan daarin centraal. Om 04.00 uur neemt Marjolein Dekkers de presentatie over. Vanaf dat tijdstip draait het programma om muziek en blijft er uiteraard ook een belangrijke rol voor de luisteraar weggelegd. De naam verandert van Avro Nachtdienst in Avro De Nachtdienst.

Op zondag 3 augustus presenteert Martijn Rosdorff tussen 01.00-04.00 uur de laatste Nachtdienst volgens het ‘oude’ patroon: luisteraars kunnen dan vragen stellen en andere luisteraars kunnen de vragen beantwoorden. De daaropvolgende drie zondagochtenden is er geen Nachtdienst vanwege de Olympische Spelen.

,,Er is gekozen voor twee presentatoren en twee formats, omdat het voor één persoon te zwaar is zes uur lang te presenteren. Zeker nu het eerste deel uit talkradio bestaat’’, zegt Carla Valentin, eindredacteur AVRO Radio 1. Maar het zijn wel formats die goed op elkaar aansluiten. Het blijft een programma voor mensen die nog niet mogen gaan slapen of niet willen slapen.’’

Het programma Nachtdienst bestaat inmiddels 25 jaar. Vroeger konden luisteraars vragen stellen via het programma. Vaak werden die door andere luisteraars vervolgens beantwoord. In de loop der tijd is het format van het programma aangepast. Eindredacteur Radio 1 Carla Valentin van de Avro: “In het kader van de tijdgeest hebben we voor vernieuwing gekozen. We hebben gedurende enige tijd talkradio getest en dat blijkt heel succesvol te zijn.”

AVRO De Nachtdienst: elke nacht van zaterdag op zondag van 01.00 – 04.00 uur talkradio en van 04.00 tot 07.00 uur muziek, een actieve rol voor luisteraars en eigenzinnige presentatie door Marjolein Dekkers. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten