Search
Close this search box.

NOS Nieuws: nog sneller, nog vaker op Radio 1

24 uur per dag, 7 dagen per week nog sneller en nog vaker het laatste (sport)nieuws op Radio 1. Met die ambitie trapt de redactie van NOS Nieuws maandag (25 augustus) af op de vernieuwde nieuws- en sportzender Radio 1. Met duo-presentatie in het geheel vernieuwde NOS Radio 1 Journaal in de ochtend, met nieuwskwartieren overdag en met nieuwsflitsen, bij belangrijk nieuws, 24 uur per dag.

Presentatieduo’s ochtendjournaal
De presentatieduo’s Marcel Oosten / Michiel Breedveld en Bert van Slooten / Catrien Straatman tekenen vanaf maandag voor de ochtenduitzending van het NOS Radio 1 Journaal. Een uitzending met meer nieuwsonderwerpen, onder meer dankzij een half uur extra zendtijd tot 09.30 uur. Snelheid en nieuwsurgentie zijn belangrijke kenmerken van de ochtenduitzending. Dat betekent veel schakelingen met verslaggevers en correspondenten ter plaatse en gasten in de studio die het nieuws vertellen, toelichten of duiden. Het tijdstip van 08.10 uur wordt het belangrijkste nieuwsmoment van de ochtend. Dan komt een (eigen) nieuwsonderwerp aan bod dat vanwege de urgentie naar verwachting de rest van de dag het nieuws (mede) zal domineren.

Geen vaste uitzendtijdstippen
Ook zullen er een aantal vaste onderdelen zijn die aan bod komen. In ieder uur is er aandacht voor het weer en verkeer. De ANWB draagt zorgt voor de file-informatie. Ook is er ruimte voor de binnen- en buitenlandse kranten en sport. De rubriek ‘het Filiaal’, waarbij een verslaggever op locatie verslag doet van een actualiteit, blijft. Alleen de vaste uitzendtijdstippen verdwijnen. Al naar gelang de urgentie krijgt het een plaats in de uitzending. Het programma wordt even voor half 10 afgesloten met een rondje langs de velden, waar verslaggevers vooruitkijken naar de rest van de dag.

Vernieuwing
De vernieuwing van het NOS Radio 1 Journaal is onderdeel van de nieuwe programmering van de zender Radio 1. Door de vernieuwing moet de luisteraar nog beter op de hoogte worden gehouden van de belangrijke nieuws- en sportfeiten. De NOS doet dat 24 uur per dag op Radio 1. In de ochtend is er op doordeweekse dagen het langere NOS Radio 1 Journaal, van 06.00 – 09.30 uur. Op zaterdag is de ochtenduitzending te beluisteren tussen 07.00 en 08.30 uur. Tussen de middag komen er gedurende de gehele week twee uitzendingen van het NOS Journaal van ieder een kwartier: van 12.00 – 12.15 uur en van 13.00 – 13.15 uur. De avonduitzending van het NOS Radio 1 Journaal is te beluisteren tussen 16.30 en 18.30 uur met afwisselend Lucella Carasso en Govert van Brakel als presentator.

Naast deze langere nieuwsprogramma’s is er vrijwel ieder heel/half uur een kort NOS Journaal te beluisteren. Bij belangrijk nieuws verzorgt de nieuwsredactie van de NOS nieuwsflitsen op ieder willekeurig moment van de dag/nacht. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten