Search
Close this search box.

Onderzoek naar dood RTL cameraman in Georgië

Nederland stelt toch een onderzoek in naar de dood van Stan Storimans. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA) maandag bekendgemaakt. De Georgische autoriteiten hebben toegezegd dat ze medewerking verlenen aan het onderzoek. De cameraman kwam twee weken geleden om het leven in de Georgische stad Gori, waar hij filmde voor RTL Nieuws.

Het team zal spoedig een team afvaardigen dat in Georgië gaat onderzoeken hoe de cameraman dodelijk kon worden getroffen.

Nederland heeft bij Georgische en Russische autoriteiten al informatie proberen in te winnen over de dood van Storimans, maar volgens Verhagen heeft dit tot dusver onvoldoende opgeleverd. Hij had de ambassadeurs uit beide landen ontboden.

De bewindsman erkent dat het niet makkelijk wordt de feiten boven tafel te krijgen, omdat de crisis tussen Georgië en Rusland nog niet ten einde is. “In die omstandigheden zal het niet eenvoudig zijn objectief feitenmateriaal te vergaren, maar ik wil niets nalaten wat meer informatie zou kunnen opleveren”, zei Verhagen. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten