Search
Close this search box.

‘Paparazzi in Amerika worden aanpakt’

Brutale en opdringerige paparazzi zijn al jaren een doorn in het oog van zowel Hollywoodsterren als andere inwoners van Los Angeles. Een aantal bestuurders van de Amerikaanse stad komt deze week voor het eerst samen om te proberen iets te doen aan de schijnbaar steeds brutaler wordende werkwijze van fotografen en filmers.

De actiegroep streeft naar verordeningen die sterren moeten beschermen tegen paparazzi. Initiatiefnemer Dennis Zine, raadslid in Los Angeles, strijdt al langer tegen paparazzi. “Dit is een reactie op hun gebrek aan verantwoordelijk gedrag”, zei hij woensdag. Zine stelde eerder dit jaar voor om een zogenoemde ‘persoonlijke veiligheidszone’ in te stellen voor sterren.

Volgens Zine en zijn medestanders is er een risico dat de paparazzi uiteindelijk mensen in de entertainmentindustrie wegjagen uit populaire wijken als Beverly Hills, West Hollywood en Malibu. Ook is de actiegroep bang dat er gewonden vallen onder de sterren of omstanders.

Tot nog toe is er in Los Angeles weinig animo om speciale wetten aan te nemen. In plaats daarvan wordt reguliere regelgeving aangewend om excessen te voorkomen. Zo werd onlangs het hangverbod aangegrepen om fotografen op te pakken die rondhingen voor het huis van Britney Spears. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten