Search
Close this search box.

Publieke omroepen tekenen contract met OBA

Vijf publieke omroepen; HUMAN, IKON, LLINK, NMO en NIO – zetten woensdag (27 augustus) hun handtekening onder een contract met de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA). Met ingang van 1 september gaan de vijf omroepen hun gezamenlijke, dagelijkse radio-magazine op Radio 5 live uitzenden vanuit de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

Het radioprogramma met gasten uit de wereld van cultuur, politiek en maatschappij krijgt de toepasselijke titel ‘OBA Live’, zoals al eerder op Radio.NL te lezen was. OBA Live is een voortzetting van Desmet Live.

Voor de redacties van het radio-café snijdt het mes aan twee kanten. “Onderdak geven aan dit radioprogramma past bij de ambitie van de bibliotheek om meer te doen dan alleen boeken uitlenen. Dat gebeurt al volop met theater- en muziekvoorstellingen en andere culturele evenementen. OBA Live past daar uitstekend bij. En voor ons is de locatie geknipt omdat we met ons programma graag midden in de samenleving willen staan. Er komen dagelijks 5000 bezoekers naar de bibliotheek. We hopen dat veel mensen een kijkje komen nemen. Ze kunnen gewoon binnenlopen en zijn van harte welkom.”

De omroepen nemen ieder een vaste dag voor hun rekening. Op maandag en woensdag is dat omroep LLiNK met de presentatoren Pieter Hilhorst (maandag) en Teun van de Keuken (woensdag), dinsdag zenden de moslimomroepen NMO en NIO om en om uit met presentatrice Hatiçe Kursun, op donderdag is de IKON aan de beurt met Jurgen Maas en op vrijdag presenteert Theodor Holman van HUMAN het programma.

Het programma is in beeld en geluid live te volgen via de website Obalive.nl en via het archief achteraf op te vragen. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten