Search
Close this search box.

Radio 3FM draait meer muziek [ Update ]

De publieke zender 3FM draait sinds kort iets meer muziek in zijn programma’s. Hiermee komt de landelijke zender tegemoet aan de vraag van de luisteraar, zo meldt het radiostation in een persbericht. 3FM hoopt zo zijn positie als publiek platform voor nieuwe muziek te kunnen versterken. De ruimte die het 3FM muziekformat hiermee heeft gewonnen wordt ingevuld met vrije keuzes van de deejays.

3FM zendermanager Florent Luyckx: “3FM investeert voortdurend in de communicatie met zijn luisteraars om scherp te krijgen hoe we de programma’s nog verder kunnen verbeteren. Gebleken is dat de waardering voor de muziek op 3FM de afgelopen twee jaar flink is gestegen en dat de 3FM luisteraar over het algemeen vindt dat we nog meer muziek moeten laten horen dan we in de afgelopen jaren hebben gedaan. Dat was voor ons de aanleiding om binnen alle programmaformats in de dag- en avondprogrammering meer ruimte te creëren voor muziek met als resultaat ruim 4 uur meer muziek per week.”

Update
Wat houdt 4 uur per week in. Rekent u even mee? 7 maal 24 = 168 uur in één week. Als daarvan 4 uur meer muziek wordt, dan krijg je dus 4/168×100%=2,3% meer muziektijd, en omgerekend naar minuten is dat 1’25” meer muziek per uur. Aangezien één plaat 3 tot 4 minuten duurt, krijgt de luisteraar per saldo dus eens per drie uur een extra plaat te horen.

Nieuwe uuropener
3FM heeft ook de uuropener aangepast. De oude slogan “Als je van muziek houdt, dan luister je naar 3FM” is veranderd in “Als je van nog meer muziek houdt, dan luister je naar 3FM.” Radio.NL stelt voor om deze nieuwe uuropener alleen te draaien in een uur waarin daadwerkelijk een extra plaat voorbij komt, zodat de luisteraar niet op het verkeerde been gezet wordt. [Radiowereld.NL]