Search
Close this search box.

RTL 5 op zoek naar nieuwe nederlandse rockband

Edwin Jansen, bij het grote publiek bekend als ex-jurylid van Idols, en Dennis Weening (bekend van MTV en 3FM) gaan op zoek naar talentvolle muzikanten om een super rockband te formeren. Vanaf zondag 7 september volgt RTL 5 (tussen 21.30 uur en 22.30 uur) acht weken lang getalenteerde rockmuzikanten op weg naar een carrière in de muziek.

Tijdens een uitgebreide selectieprocedure overvallen Edwin en Dennis de kandidaten die zich hebben aangemeld met een bezoek op locatie, om hen te testen op hun individuele kwaliteiten. Uiteindelijk maken zij per discipline (gitaar, bas, toetsen, drums en zang) een keus en blijven er twintig muzikanten over die kans maken op een plaats in de nieuwe rockband van Nederland.

Met die twintig potentiële bandleden gaan Edwin en Dennis samenwerken in Den Haag, waar de muzikanten ook tijdelijk gaan wonen. Ze moeten diverse workshops volgen, waaronder songwriting en teambuilding, maar ook wordt er gekeken naar expressie, uithoudingsvermogen en styling.

Uiteindelijk blijven er na verschillende eliminatierondes tien muzikanten over die het tegen elkaar op moeten nemen. Zij moeten zichzelf klaarstomen voor hun eerste concert dat zij in de laatste aflevering gaan houden voor vrienden, familie en bekende rockartiesten, een laatste kans op een optreden waarmee ze Edwin en Dennis moeten overtuigen van hun kwaliteiten. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten