Search
Close this search box.

Ruud de Wild en John de Mol vechten ruzie uit via de media

Q-music deejay Ruud de Wild gooit graag met modder naar zijn oude werkgever. In de Telegraaf deed hij afgelopen week opvallende uitspraken over John de Mol. Daarin noemt hij De Mol een ‘debiel’. De Wild is ex-presentator van Big Brother. Over het reallife programma zegt hij 3 jaar later: “De mensen die het verzinnen, de John de Mollen dus, zijn net zo debiel als de mensen in het huis zelf.” Opvallend is dat hij het programma zelf ook gepresenteerd heeft en daar veel geld mee heeft verdiend.

Als excuus voert De Wild aan: “Ik vind dat wat De Mol maakt zó niet kunnen, en ik wilde dat van dichtbij meemaken.” In het glossyblad Jackie gaat hij zelfs nog een stap verder: “De ultieme natte droom van de producent is natuurlijk dat er ooit een keer iemand doodgaat. Alles voor de kijkcijfers. Daar rukken ze zich bij af, dat vinden ze fantastisch.”

John de Mol wil salaris Ruud de Wild terug
John de Mol was niet blij met deze uitspraken van De Wild. De Mol wilde niet uitgebreid ingaan op ’het beledigende en zielige gebrabbel’ van Ruud de Wild in de Telegraaf. “De vrijheid van meningsuiting in ons land is een groot goed”, vindt De Mol. “Maar de keerzijde is dat mensen straffeloos van alles en nog wat mogen roepen.”

40.000 euro voor een paar uurtjes werk
John de Mol heeft wel een voorstel aan Ruud, die hij ernstig inconsequent gedrag verwijt door een vorstelijk honorarium op te strijken voor de presentatie van een programma waar hij zich achteraf zo tegen afzet. John roept Ruud daarom op het door hem verdiende netto bedrag van 40.000 euro voor de presentatie van Big Brother in 2005, terug te storten naar Talpa. John de Mol zal het dan verdubbelen en overmaken aan de Stichting Kico.

Ruud de Wild wil niet betalen
Q-music deejay Ruud de Wild wil zijn 40.000 euro niet terug te betalen. De radio-deejay heeft het geld waarschijnlijk heel hard nodig en zegt nu: “Ik heb het niet zo bedoeld. Ik ben geslachtofferd.” Tevens zegt De Wild: “Ik vind het prima om aan de schandpaal genageld te worden, maar niet op deze manier. Ik ben gepakt op mijn letterlijke uitspraken.” Ik zoek nog naar de figuurlijke betekenis van debiel?” [Radio.NL/Telegraaf]

Gerelateerde berichten