Search
Close this search box.

Thomas de Soete naar de ochtend van Studio Brussel

Thomas de Soete wordt de nieuwe ochtenddeejay van Studio Brussel. Vanaf aanstaande maandag (1 september) zal hij elke ochtend tussen 6 en 9 uur te horen zijn op de alternatieve jongerenzender van de VRT. Siska Schoeters zal de middagshow voor haar rekening gaan nemen, terwijl Sofie Lemaire de lunch zal gaan verzorgen.

De afgelopen 2,5 jaar presenteerde Peter van de Veire de ochtendshow op Studio Brussel. Vanaf komend najaar krijgt Van der Veire echter zijn eigen televisieprogramma. Daarom heeft de deejay besloten om zijn radiowerk op een laag pitje te zetten.

Vanaf aanstaande maandag zal Thomas de Soete (foto) de ochtendshow ‘Thomas staat op’ gaan presenteren op Studio Brussel. Hij zal daarbij hulp krijgen van voormalig nieuwslezeres Linde Merckpoel. Voor de luisteraars van Studio Brussel is De Soete overigens geen onbekende. De afgelopen jaren presenteerde hij de middagshow tussen 16 en 19 uur op de zender. Daarvoor had hij een lunchprogramma. Tevens zat De Soete twee maal in het glazen huis voor de actie ‘Music for Life’, de Vlaamse versie van ‘3FM Serious Request’.

Tijdens de avondspits zal Siska Schoeters achter de microfoon plaats nemen voor ‘Zet ‘m op Siska’. Ze zal hierbij vergezeld gaan worden door Sam De Bruyn. Ook Schoeters is inmiddels een vertrouwd geluid voor de luisteraars van Studio Brussel. Zo was ze eerder al sidekick van Thomas de Soete en presenteerde ze ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Studio Brussel het programma ‘Rendez-vous’. Ook zat ze tijdens de afgelopen editie van Music for Life in het glazen huis.

Sofie Lemaire zal elke werkdag tussen 12 en 13 uur het programma ‘De wereld van Sofie’ gaan presenteren, terwijl Heidi Lenaerts elke zondagmiddag te horen zal zijn met ‘Dit is mijn huis’.

Naast vertrouwde stemmen, zullen ook een aantal nieuwe stemmen opduiken, waaronder Karolien Debecker, Erika Van Tielen, Lorenzo Van Loon en Gunther Desamblanx. Luc Janssen, jarenlang ook te horen op 3FM, zal stoppen met zijn werkzaamheden voor Studio Brussel en aan de slag gaan bij VRT Radio 1. Meer over de nieuwe programmering van Studio Brussel is hier te vinden. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten