Search
Close this search box.

Max Westerman onderzoekt Nederland

De KRO zendt vanaf maandag (1 september) in tien weken op Ned 3 Westermans Nieuwe Wereld uit, een programma (vanaf om 21.25 uur) waarin Max Westerman terugkeert naar het land dat hij ruim een kwart eeuw geleden achter zich liet. In 10 afleveringen gaat hij aan de hand van thema’s op herontdekkingsreis in Nederland en zet zijn ervaringen af tegen zijn tijd in Amerika. Hij ontdekt dat Nederland drastisch is veranderd.

In zijn nieuwe programma onderzoekt Max Westerman elke week een ander thema. Het leidt tot een bijzondere reis door Nederland anno 2008. Zo keert Max terug naar de RK kerk waar hij ooit misdienaar was, maar vindt in de plaats luxe appartementen.

Hoe komt het dat de Nederlandse kerken leegstromen, terwijl Amerikanen het meest godsdienstige volk in het westen blijven? Opvallend genoeg blijkt de snelst groeiende kerkgemeente van Nederland op Amerikaanse leest geschoeid. Ook krijgt Max een uniek kijkje in de keuken van de Nederlandse politiek. Hij gaat onder andere op pad met Rita Verdonk. 

Verder verbaast Westerman zich over onze BN’er-cultuur en ontdekt al snel dat hij zelf tot deze snelst groeiende minderheid wordt gerekend. Hij neemt zijn status serieus en doet mee aan een BN’er aflevering van Lingo. Ook gaat hij op bezoek bij de Nederlandse Donald Trump.

Wie is Max Westerman?
Max Westerman maakte als tv-journalist naam met een eigen stijl. Hij maakte eerder twee tv-series. In Max and the City liet hij zijn licht schijnen op New York, in Max in alle Staten reisde hij de Verenigde Staten rond. Na zijn afscheid als VS-correspondent schreef hij het boek “In Alle Staten,” een terugblik op zijn Amerika-jaren. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten