Search
Close this search box.

RTL 5 komt met ‘So You Think You Can Dance’

In diverse landen is ‘So You Think You Can Dance’ al een regelrechte tv-hit, of dat ook in Nederland gaat lukken zal de komende weken duidelijk worden. Vanaf donderdag 4 september is de Nederlandse versie, gepresenteerd door zangeres EliZe, elke week te zien bij RTL 5. In deze show, naar officieel format van ‘Idols’-bedenker Simon Fuller, gaat RTL 5 op zoek naar het grootste danstalent van Nederland.

Remko van Westerloo, programmadirecteur RTL 5: “De grote kracht van het merk ‘So You Think You Can Dance’ werd ons meteen duidelijk toen we honderden aanmeldingen binnenkregen op basis van enkele oproepen. Inmiddels zijn de audities volop bezig. Ook ruwe, ongepolijste dansers, ‘Breakers’, ‘Poppers’ en ‘Lockers’ – ik had er nog nooit van gehoord – doen mee. Kortom jongens en meisjes van de straat die fantastisch kunnen dansen. En daarom alleen al is ‘So You Think You Can Dance’ een perfect programma voor RTL 5; jong, een tikkie rauw en helemaal van nu.”

De beste danser of danseres gaat aan het einde naar huis met een gerenommeerde dansopleiding naar keuze in het buitenland én een geldbedrag van 20.000 euro als ‘zakgeld’. ‘So You Think You Can Dance’ is elke donderdag vanaf 4 september te zien tussen 20.30 en 21.30 uur. Elke zondag vanaf 7 september is een herhaling tussen 22.30 en 23.45 uur op RTL 5. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten