Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vereniging Veronica krijgt Raad van Advies

V-Academy, voorheen de Radioschool van de Vereniging Veronica, heeft deze week een Raad van Advies gekregen. Een Adviesraad is niet meer dan een orgaan wat af en toe advies geeft aan het bestuur. In de Raad van Advies hebben de volgende personen plaats genomen: Leo van der Goot, Taco Zimmerman, Léonie Sazias, Ewart van der Horst en Joris van Heukelom.

“Deze Raad van Advies zal de ontwikkelde formats van de studenten met professionele blik beoordelen. Dit vijftal weet met hun brede ervaring als geen ander hoe je crossmediale formats ontwikkelt,” aldus Astrid Babonnick. (V-Academy)

Leo van der Goot begon als DJ bij Radio Noordzee en werkte onder andere voor Hilversum 3, Veronica en KX Radio. Van der Goot is als regisseur, presentator en producent een allrounder binnen de media. Tevens was hij programmadirecteur RTL4 en directeur televisie van RTL4, RTL5 en Yorin bij RTL Nederland. Tegenwoordig is hij zelfstandig adviseur.

Taco Zimmerman begon zijn tv-carrière op 15-jarige leeftijd bij de eerste lichting van Club Veronica. Zimmerman richtte Palazzina Productions op en later Tuvalu Media. Hij is verantwoordelijk voor vele televisieprogramma’s op de Nederlandse publieke en commerciële omroep, maar ook voor zenders als Discovery Channel en National Geographic.

Léonie Sazias begon op 22 jarige leeftijd als omroepster van Veronica. Vijf jaar lang was ze te zien bij Veronica, later werkt ze ook nog voor de AVRO en TROS. Tegenwoordig is Léonie naast docent in presentatievaardigheden ook kunstenares en politicus. Léonie is raadslid van de lokale politieke partij DLP in Hilversum.

Ewart van der Horst begon zijn carrière op 18-jarige leeftijd bij Veronica als eindredacteur van het jongerenmagazine Club Veronica. Van der Horst vestigde zijn naam onder andere als eindredacteur van ‘RTL Boulevard’ en als bedenker en eindredacteur van ‘De Wereld Draait Door’. Ook was hij als creative director betrokken bij de oprichting van TMF. Sinds deze week is Ewart als programmamaker en -bedenker werkzaam bij Tuvalu Media.

Joris van Heukelom begon zijn loopbaan in Nederland in 1999 bij TMF. In een latere fase was hij als vice president van MTV Networks Benelux verantwoordelijk voor alle contentactiviteiten van het netwerk. Tot december afgelopen jaar was hij directeur content consumentenmarkt bij KPN. Sinds begin 2008 is Joris van Heukelom CEO van de Ilse Media. Met titels als Kieskeurig.nl, Nu.nl, Startpagina, Schoolbank en Weblog is Ilse media de grootste online uitgever van Nederland. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten