Deelnemers 71 Graden Noord nog in shock

De deelnemers aan het programma 71 Graden Noord kunnen niet bevatten dat Ernst-Paul Hasselbach omgekomen is. “Ik kan het nog steeds niet beseffen”, vertelde voormalig proftennisser John van Lottum in RTL Boulevard. “Vanochtend werd ik wakker en toen schoten opnieuw de tranen in mijn ogen.”

De tv-presentator kwam zaterdag om het leven na een auto-ongeluk in Noorwegen, waar hij met een productieteam werkte aan de opnamen van 71 Graden Noord. Ook een Belgische productie-assistente kwam om. “We waren bezig met een zware oefening, waarbij we midden in een sneeuwstorm een berg van tweeduizend meter beklommen”, zei oud-profvoetballer John de Wolf. “Tweehonderd meter voor de top werd alles stilgelegd en moesten we naar beneden.”

De Wolf reageerde emotioneel op het nieuws van de dood van de 42-jarige presentator. “Je klapt op zo’n moment helemaal in elkaar. Hij heeft een vrouw, twee zoons en een dochtertje. Je zult zo’n bericht maar thuis krijgen.”

De acht overgebleven deelnemers aan het realityprogramma werden nadat ze het nieuws hadden gehoord, met een busje naar de plaats des onheils overgebracht. “We zijn gestopt en met zijn allen uitgestapt”, vertelde de geëmotioneerde De Wolf. “Daar hebben we één minuut stilte gehouden.” Zondagavond zijn De Wolf, Van Lottum en de overige Nederlandse kandidaten Fajah Lourens en Joep Sertons vanuit Noorwegen naar Nederland gevlogen. Rebecca Loos keerde terug naar haar woonplaats Londen, meldde RTL maandag.

Het lichaam van Hasselbach is inmiddels vrijgegeven door de Noorse politie. Het is volgens een RTL-woordvoerder nog onduidelijk wanneer hij kan worden overgebracht naar Nederland. “We zijn druk bezig met de repatriëring.” Zijn familie heeft aan RTL aangegeven van plan te zijn in ‘zeer besloten kring’ afscheid van hem te nemen. Waar en wanneer dit afscheid plaatsvindt, is nog niet bekend. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten