Genomineerden voor ‘Radioring 2008’ bekend

In het radioprogramma van deejay Edwin Evers ‘Evers staat op’ op Radio 538 zijn donderdagmorgen (2 oktober) de nominaties bekend gemaakt van de publieke radioprijzen. Peter Houben, hoofdredacteur van de Avro maakte de publieksprijzen voor de radioprogramma’s en –presentatoren bekend van de Radioring. Kijkers en luisteraars hebben dit jaar in totaal 163.000 keer gestemd.

Gouden Radio-Oortje
Voor het Gouden Radio-Oortje – voor het beste radio-evenement van het afgelopen radioseizoen – zijn genomineerd: 3FM (Serious Request), Radio 2 (Top 2000) en Radio 538 (Koninginnedagfeest)

Gouden RadioRing 2008
De Coen & Sander Show (BNN/3FM), MiddenInDeNachtRick (Radio 538) en Giel (VARA/3FM) zijn genomineerd voor de Gouden RadioRing 2008.

Zilveren RadioSter vrouw
Voor de Zilveren RadioSter Vrouw – voor de radiovrouw van het jaar – zijn genomineerd: Froukje de Both (Radio 538), Sophie Hilbrand (BNN/Radio1) en Annemieke Schollaardt (Tros/3FM)

Zilveren RadioSter Man
Voor de Zilveren RadioSter Man – voor de radioman van het jaar – zijn genomineerd: Giel Beelen (Vara/3FM), Gerard Ekdom (AVRO/3FM) en Edwin Evers (Radio 538).

Woensdag werden al de nominaties voor de Televizier-prijzen onthuld. Gooische Vrouwen, Mooi! Weer De Leeuw en Op Zoek Naar Evita maken kans op de belangrijkste prijs, de Gouden Televizier-Ring. De radioprijzen worden op 24 oktober uitgereikt in het Avro-programma Schiffers FM. De televisieprijzen worden diezelfde dag verdeeld in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. [Radiowereld.NL]