Headlines uit de krant: woensdag 22 oktober

Wat willen Nederlandse jongeren nu eigenlijk van de nieuwe Amerikaanse president? 3FM-dj Michiel Veenstra heeft zijn luisteraars opgeroepen hun wensen kenbaar te maken. Alles wordt verzameld in een boek en aan Barrack Obama óf John McCain aangeboden na de verkiezingen 4 november. Michiel is momenteel in de Verenigde Staten. Zijn radioprogramma MetMichiel is elke dag vanuit een andere plaats te horen.

Woensdagavond was hij in New York en donderdagavond zendt hij uit vanuit Boston. Hij blijft in totaal twee weken, tot en met eind volgende week. Lees verder

Niessing
In het kader van “kijk eens hoe tolerant en humoristisch we zijn” willen de Islam Democraten dat deze voormalige RTL nieuwslezer op zijn knieetjes gaat…. Dat het tegenwoordig in Nederland droevig gesteld is met tolerantie en humor blijkt wel uit het feit dat een humoristisch bedoeldeopmerking van oud nieuwslezer Edvard Niessing totaal in het verkeerde keelgat is geschoten bij de Haagse politieke partij Islam Democraten. Niessing is tegenwoordig voor 2 dagen per week trambestuurder op lijn 9 in Den Haag en dat vond men bij het VARA programma De Wereld draait door een item waard. Frank Evenblij van het item De Jakhalzen in De Wereld Draait Door (DWDD)ging naar Den Haag, waar Niessing rijdt op lijn 9 van vervoersbedrijf HTM. Evenblij vroeg Niessing waarom er ‘op zo’n gezellige lijn’ beveiliging meerijdt. Lees verder

538
Geen Maro Borsato-cd maar het geluid van Radio 538 klinkt uit Janne van Griensvens tijdelijke verblijfplaats op het Gelre- dome-terrein. ” Ik ga straks naar het zesde concert en ben zijn muziek nog steeds niet zat hoor. Ik draai zelfs de dvd van Rood nog dagelijks.” Gratis shoppen, een lunch krijgen van Marco Borsato, naar de dierentuin en vliegen boven Arnhem. Dit is een kleine greep uit de gebeurtenissen in het leven van Janne van Griensven, sinds zij als Borsato-fan en prijswinnares in een radio 538 caravan op het terrein mag verblijven. “Ik geef toe dat ik wel moe begin te worden van al die verplichtingen. Het is allemaal zo intensief. Maar dat maakt het niet minder leuk. Als ik volgend jaar weer zo’n aanbieding krijg, doe ik het weer”, vertelt Van Griensven. Ondanks dat deze fan iedere dag hetzelfde concert bezoekt, geniet ze nog met volle teugen. “Ik sta ieder concert op een andere plek in het stadion. Ik heb tot nu toe al op de tribune, bij de 538-dj, in de gouden ring en in het veld gestaan. De lichtshow ziet er vanaf al die verschillende plekken heel anders uit. Daarnaast krijg ik ook steeds meer oog voor details. Kleine mooie momenten vallen me nu op.” Lees verder

Televizierring
Waar andere jaren Tina Turner, Kim Wilde en de Sugababes het Televizierring gala opleukten is er dit jaar geen internationale artiest te bekennen. “Het is een zap moment” aldus Peter Houben op BNR Nieuwsradio. De hoofdredacteur van Televizier zegt dat er andere jaren veel mensen besloten van kanaal te wisselen tijdens de performances. Lees verder

RadioRing
Wie wint dit jaar de Gouden RadioRing? Als het aan spindoctor Kai van der Linde ligt Giel Beelen. De 3FM jock is genomineerd voor het beste radioprogramma, samen met Rick van Velthuysen en Coen & Sander. De RadioRing is onderdeel van de Televizierring. De spindoctor die bekend is van Rita Verdonks Trots op Nederland is druk bezig een campagne uit te stippelen. Vanaf donderdag kunnen mensen stemmen via SMS en telefoon en Van der Linde doet er alles aan om Giel te laten winnen. Zo worden callcenters, vrachtwagens met Giel en het SMS nummers op de zijkant en promotieteams ingezet. Lees verder

Lcd-televisie
Minima in Groningen krijgen van de gemeente 450 euro om een lcd-televisie met een scherm van maximaal 55 centimeter te kopen. De VVD noemt de regeling belachelijk en vindt dat de gemeente een verkeerd signaal afgeeft. SP-wethouder Peter Verschuren liet gisteren aan lokale zender RTV Noord weten dat de vergoeding voor een nieuwe televisie voor minima onlangs is opgetrokken van 170 euro naar 450 euro. ‘We gaan nu op de normen van het NIBUD, (het Landelijk Instituut voor Budgetvoorlichting) zitten.’ De witgoedregeling is voor inkomens die vijf jaar of langer een inkomen tot 150 procent van het minimum hebben. ‘Als de tv kapot is en je behoort qua inkomen tot die groep kun je naar de Sociale Dienst gaan en krijg je 450 euro voor een nieuwe televisie.’ Lees verder 

BNN
Patrick Lodiers, presentator en tegenwoordig ook voorzitter van BNN, voelt zich ‘verneukt’ door minister Klink van Volksgezondheid, zo zegt hij in weekblad Intermediair. De minister heeft hoogstpersoonlijk weten te voorkomen dat de grote Donorshow, waarmee BNN op 1 juni vorig jaar de wereldpers haalde, een vervolg zou krijgen. Lodiers in Intermediair: ‘Afgelopen voorjaar waren wij aan het nadenken over een vervolg, want er was na de Donorshow niks gebeurd. Klink hoorde daar van en vroeg om een afspraak. Ik naar hem toe, samen met vijf anderen. Hij zei: “Als jullie je nou even inhouden, dan kom ik het rapport-Terlouw zelf presenteren in een BNN-programma.” Ik vroeg: “Wordt het dan een goed rapport”? “Jazeker”, zei hij. Maar ergens heeft hij een draai gemaakt. Of nee, ik denk dat hij altijd al van plan was zich van de commissie niks aan te trekken.’ BNN schreef vorig jaar tv-geschiedenis met een show waarin drie kandidaten zouden ‘strijden’ om een donornier van de terminale patiënte Lisa. Na wereldwijde ophef over deze ‘smakeloze’ en ‘macabere’ plannen bleek de show nep: aan het einde onthulde Lodiers dat Lisa actrice was en dat er geen nier werd weggegeven. Lees verder

Cijfers
Nadat vorig seizoen de kijkcijfers van het televisieprogramma Boer Zoekt Vrouw tot ongekende hoogten stegen, heeft de KRO met De Reünie weer een kijkcijferknaller in huis. De uitzending van het televiesieprogramma De Reünie, waarin presentator Rob Kamphues herinneringen ophaalt met een schoolklas, trok zondagavond ruim 2,2 miljoen kijkers. Een week eerder was het programma nog goed voor ruim 1,9 miljoen kijkers. Lees verder

Kerst
Op 12 december gaan ze weer branden: de 120 lampjes van de ‘grootste kerstboom ter wereld’ in IJsselstein. Maar eerst moet hiervoor nog wel dik 40.000 euro op tafel komen. AD Utrechts Nieuwsblad en AD Amersfoortse Courant helpen opnieuw het optuigen van de zendmast als kerstboom mogelijk te maken. Onder het motto ‘Laat de lichtjes branden’ roepen ze hun lezers op zich aan te melden als donateur. Zo draagt de krant voor de tweede keer bij aan een evenement dat dichtbij de lezers staat. Vele duizenden mensen zien telkens uit naar de lichtjes in de 366,8 meter hoge Gerbrandytoren. Bij helder weer zijn ze in de wijde omgeving te zien, tot aan Zaltbommel, Gorinchem, Papendrecht, Gouda en Amersfoort toe. Vorig jaar straalden de lichtjes dankzij bijdragen van bijna 4500 donateurs uit de hele regio en zelfs van ver daarbuiten. Onder hen waren 1300 lezers van AD Utrechts Nieuwsblad en AD Amersfoortse Courant. Zij doneerden samen 13.000 euro. Lees verder

Radiodocumentairefestival
Het dertien jaar geleden ingestelde radiodocumentairefestival Grenzeloos Geluid, dat tweejaarlijks wordt georganiseerd, schort haar activiteiten op. De belangrijkste partners in het festival, de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) en het Stimuleringsfonds voor Nederlandse Culturele Omroepproducties hebben financiële ondersteuning ingetrokken. De organisatie probeerde met alternatieve voorstellen te komen, maar vonden naar eigen zeggen geen gehoor. “We gooien de handdoek in de ring”, schrijven de organisatoren. Lees verder