NOS Jeugdjournaal gaat naar Amerika

Het Jeugdjournaal wil kinderen alles over de Amerikaanse presidentsverkiezingen vertellen, dit kan niet vanuit Nederland, daarom stuurt men een Jeugdjournaalteam naar Washington. Presentatrice Milouska Meulens kijkt samen met de redactie van het kinderprogramma tot en met 5 november rond in Washington. In de dagen voorafgaand en ook op de dag van de verkiezingen zelf wordt ook veel besteed aan de gebeurtenissen in Washington.

In het Jeugdjournaal komen ook diverse Amerikaanse kinderen aan het woord; wie zij het liefst als leider zien, wat gaat er goed in het land en wat niet, maar ook wat zij denken dat de nieuwe president daaraan kan veranderen. Op vrijdag 31 oktober komt de eerste bijdrage uit de Verenigde Staten. Zaterdag 1 november staat de hele uitzending in het teken van de Amerikaanse Verkiezingen. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten