Het ‘bijgewerkte’ Radio.NL eindejaarslijstjes overzicht

Met nog een paar weken te gaan, is het jaar 2008 alweer bijna voorbij. Vele radiostations zijn dan ook al druk bezig met het uitzenden van hun eindejaars- of themalijst. Andere stations zijn druk bezig met de voorbereidingen. Net als voorgaande jaren zal Radio.NL ook dit jaar radioluisterend Nederland tegemoet komen, door een overzicht te geven van deze lijsten. Q-music trapte het spektakel dit jaar af af met de Q Top 1000. Hier stond dit jaar ‘Viva la vida’ van Coldplay op één. Het nummer dat toevallig ook gebruikt werd in de recente tv-commercial van Q.

Top 4000
Radio 10 Gold is voor het vierde jaar op een rij bezig met de Top 4000. Deze lijst bevat de vierduizend grootste hits uit 40 jaar Top 40 en is te beluisteren vanaf 8 december. Naast de vertrouwde deejays van Radio 10 Gold zullen dit jaar ook Wolter Kroes, Henkjan Smits, Anouk Smulders, Sander Janson, Margot Ribberink, Guus Meeuwis, Albert Verlinde, Lucille Werner, Frits Barend en Tony Neef achter de microfoon kruipen. De ontknoping met een nieuwe nummer 1 volgt op oudejaarsdag. Meer info op Radio10Gold.nl.

Veronica Top 1000 Allertijden (vanaf 14 december)
Radio Veronica start aanstaande zondag met de ‘Veronica Top 1000 Allertijden’. Tot en met zaterdag 20 december komen de 1000 grootste popklassiekers volgens de luisteraars van Veronica voorbij. Vorig jaar stond U2 met ‘One’ op één, gevolgd Guns ’N Roses en Queen. Wie dit jaar op één staat zal op 20 december bekend worden. Meer info op RadioVeronica.nl.

3Voor12 Song van het jaar 2008 (18 december)
3Voor12 zal ook dit jaar weer met een ‘Song van het jaar Top 100’ komen. Op donderdag 18 december zal de lijst tussen 19 en 24 uur te horen zijn op 3FM. De presentatie is in handen van Eric Corton, Michiel Veenstra en Annemieke Schollaardt. Stemmen voor de Song van het jaar 2008 Top 100 kan hier.

Christmas Top 50(19 december)
Sky Radio staat aan het eind van het jaar bekend om het draaien van vele kersthits. Daarbij hoort natuurlijk ook een Kerst Top 50. Dit jaar zal Sky Radio haar ‘Christmas Top 50’ uitzenden op vrijdag 19 december tussen 14 en 18 uur. Meer info op Skyradio.nl.

Winterse 50(vanaf 19 december)
Een flink aantal lokale omroepen in Nederland en Vlaanderen pakken ook dit jaar weer uit met de Winterse 50. De Winterse 50 is een hitlijst met de 50 lekkerste hits voor de winter. En daarbij gaat het niet alleen om kerstplaten, maar juist ook veel platen die je dat speciale wintergevoel geven. De lijst zal tussen 19 en 31 december te horen zijn bij de diverse radiostations. Een overzicht hiervan is te vinden op Winterse50.nl. Via deze site kan nog tot en met 17 december gestemd worden voor de lijst.

De Beste Beat 2008(24 december)
Slam FM gaat dit jaar op zoek naar ‘de beste beat’ van het jaar. Op Slamfm.nl kunnen luisteraars hun favoriete dancehit van het jaar doorgeven. Op 24 december zal Menno de Boer tussen 17 en 19 uur tijdens ‘Most Wanted’ de lijst met ‘beste Beats 2008’ bekend maken.

Noord-Hollandse Top 100(24 december)
Radio Noord-Holland zal ook dit jaar weer de Noord-Hollandse Top 100 uitzenden. Deze lijst met louter artiesten uit Noord-Holland, zoals BZN, Gerard Joling, Jan Smit en Nick & Simon, zal de dag voor kerst (24 december) te horen zijn. Naast vaste presentatoren van de omroep, zoals Anne van Egmond, Hans van Willigenburg en Leo Driessen, zullen ook André van Duin, Jan Smit en Angela Groothuizen plaatsnemen achter de microfoon. Stemmen voor de lijst kan nog tot 14 december via RTVNH.nl.

Niet de Top 2000 (vanaf 24 december)
Radio Rijnmond zal ook dit jaar een alternatief zijn voor mensen die de Top 2000 proberen te ontwijken. Onder het mom van ‘Niet de Top 2000’ zal de zender zes dagen lang verzoekplaten van luisteraars draaien die niet opgenomen zijn in de populairste eindejaarslijst van ons land. De uitzending van Radio Rijnmond begint op 24 december om 9 uur, maar platen aanvragen kan nu al via NietdeTop2000.nl.

Benelux Top 192(25 en 26 december)
Het internetstation Radio Mi-Amigo 192 zal op eerste en tweede kerstdag de Benelux Top 192 uitzenden, een lijst met de beste producties uit de lage landen. Meer info op RadioMiAmigo.eu.

Top 2000 (vanaf 26 december)
De Top 2000 van Radio 2 viert dit jaar zijn 10e verjaardag en dus is het tijd voor een speciale editie. In plaats van dat de luisteraar gevraagd wordt naar zijn of haar favoriete platen, zal Radio 2 de speciale Jubileum Top 2000 gaan uitzenden, waarbij alle stemmen van de afgelopen 9 jaar bij elkaar zullen worden opgeteld. Deze lijst zal van 26 tot en met 31 december worden uitgezonden.

Klassieke Top 1000 Aller Tijden(vanaf 26 december)
Ook dit jaar brengt Classic FM de Klassieke Top 1000 Aller Tijden. De laatste week van het jaar draait de zender de duizend mooiste klassieke werken aller tijden. De uitzending begint op tweede kerstdag en eindigt op Nieuwjaarsdag. Stemmen voor de lijst kan via Classicfm.nl.

XFM DanceChart(27 december)
XFM in Zuid Nederland zet de 100 grootste dancetracks van 2008 op een rijtje in de XFM DanceChart. Stemmen voor de lijst kan via XFM.nl. De lijst zal uitgezonden gaan worden op zaterdag 27 december tussen 12 en 18 uur.

Radio4Daagse(vanaf 28 december)
De laatste vier dagen van het jaar draait Radio 4 weer klassiek op verzoek. Voor het zesde jaar op een rij konden luisteraars hun favoriete stukken doorgeven via Radio4.nl. Het uiteindelijke resultaat is van 28 tot en met 31 december te horen in de Radio4Daagse.

Top 227(27 en 28 december)
Het regionale kabelstation Radio 227 zal op 27 en 28 december weer de Top 227 gaan uitzenden. Luisteraars kunnen nog tot en met 14 december stemmen voor de lijst. Kijk voor meer info op Radio227.nl

Hollandse 100(30 december)
Op de één na laatste dag van het jaar zal RADIONL weer de honderd grootste smartlappen aller tijden op een rijtje zetten. De Hollandse 100 wordt uitgezonden van 7 tot 18 uur.

Top 40 Jaaroverzicht(31 december)
Radio 538 zal op oudejaarsdag het Top 40 Jaaroverzicht gaan uitzenden. Tussen 10 en 18 uur zullen de 100 populairste hits van 2008 in de juiste volgorde voorbij komen.

Alle 50 Goud(31 december)
Ook RTV Noord is dit jaar weer vertegenwoordigd met ‘Alle 50 Goud’. Het is alweer voor de tiende keer dat deze lijst wordt uitgezonden door de regionale omroep voor Groningen. In Alle 50 Goud staan de beste vijftig liedjes aller tijden in het Nederlands of een streektaal volgens de luisteraars en kijkers van RTV Noord. Zowel Radio Noord als TV Noord zullen de lijst op oudejaarsdag uitzenden. Meer info is te vinden op Alle50Goud.nl

Fryske Top 100(31 december)
Omrop Fryslân Radio zal op oudejaarsdag opnieuw de Fryske Top 100 gaan uitzenden. Vanaf ’s ochtends 6 uur zal de zender de 100 populairste Friestalige platen op een rijtje. Ook deze lijst wordt alweer voor de 10e keer uitgezonden. Stemmen voor de Fryske Top 100 kan via FryskeTop100.nl

Top 100 Aller Drenten (31 december)
Radio Drenthe zal dit jaar wederom de Top 100 Aller Drenten uitzenden. Op 31 december zullen Piet-Cees van der Wel en Serge Vinkenvleugel tussen 8 en 18 uur de platen waarop het meest gestemd is op een rijtje zetten. Stemmen voor de lijst kan overigens nog tot 14 december via RTVDrenthe.nl

Westlandse 100 (31 december)
Op 31 december zal ook de Westlandse Top 100 weer worden uitgezonden door de lokale omroep WOS en het kabelstation Way FM. Stemmen voor de Westlandse 100 kan via Westlandse100.nl, waarna de lijst op oudejaarsdag tussen 7 en 19 uur uitgezonden wordt.

Donderende 100(31 december)
De lokale omroep Twente FM knalt het jaar uit met de ‘Donderende 100’. Stemmen voor de lijst van via TwenteFM.nl.

Soul Kitchen Top 100(31 december)
Het internetstation Danceteria zal op oudejaarsdag de ‘Soul Kitchen Top 100’ uitzenden. Tussen 12 en 18 uur zullen de 100 beste Soul Classics Allertijden voorbij komen. Danceteria is het internetstation van Marcel van Schaik en Ewald van Liempt en is een spin-off van het gelijknamige nachtprogramma dat zij in de jaren ‘90 op Radio 3FM presenteerden.

Buitenland
In Vlaanderen is Donna inmiddels druk bezig met haar afscheidsspektakel. Zoals inmiddels bekend is, zal de zender op 4 januari stoppen met uitzenden. Daarom is Donna met de langste hitlijst die ooit op de Vlaamse radio is uitgezonden bezig: De Donna Top 5000. En de ontknoping komt al snel in zicht, want vanavond (vrijdag 12 december) kort voor 19 uur zal de nummer 1 gedraaid gaan worden.

De Vlaamse commerciële zender 4FM is momenteel bezig met de 800 van ‘80 bezig. De ultieme hitlijst van de jaren ’80 samengesteld door de 4fm luisteraars. De ontknoping vindt ook vanavond (vrijdag 12 december) vlak voor 19 uur plaats.

Studio Brussel sluit het jaar af met De Tijdloze. Op woensdag 31 december zullen Roos van Acker en Steven Lemmens tussen 11 en 20 uur de 100 grootste hits volgens de luisteraars van StuBru op een rijtje zetten. Alle info hierover is te vinden op StuBru.be. [RS/Radio.NL]

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email