Dagbladen en actualiteitenprogramma’s op TV verslaan het beste het nieuws over de kredietcrisis, blijkt uit onderzoek van Newcom Research & Consultancy onder ruim 1000 Nederlanders uit het panel van Mijnopinie.nl. Bijna 7 op de 10 Nederlanders is (enigszins tot helemaal) van mening, dat de berichtgeving door de media de crisis heeft versneld.
Ruim 6 op de 10 Nederlanders is geïnteresseerd tot zeer geïnteresseerd in de informatie over de kredietcrisis. Ruim 70% geeft daarnaast aan voor het gevoel redelijk goed tot zeer goed op de hoogte te zijn als het gaat om de kredietcrisis. Voor de informatievergaring over de kredietcrisis gebruikt de Nederlandse bevolking het meest de TV-journaals (83%) en kranten (79%). Dit wordt gevolgd door actualiteitenprogramma’s op TV (68%) en internet nieuwssites (58%).
Radio
Overige media worden door maximaal een derde van de bevolking gebruikt om nieuws over de kredietcrisis te vergaren. Hieronder vallen radio uitzendingen (29%), radio uitzendingen actualiteitenprogramma’s (22%), teletekst (22%), tijdschriften en weekbladen (17%), en Internet fora (5%) en tenslotte Internet blogs (4%). Ruim 80% vindt (enigszins of helemaal) dat er door de berichtgeving in de media meer onrust is ontstaan dan noodzakelijk. Bovendien acht bijna 7 van de 10 (enigszins of helemaal), dat de media de crisis versneld hebben door hun berichtgeving. [Radiowereld.NL]