Zoek
Sluit dit zoekvak.

PowNed heeft genoeg leden voor publieke omroep

PowNed, van weblog GeenStijl, heeft de benodigde vijftigduizend leden binnen die nodig zijn om een aspirant omroep te worden in het publieke bestel. De teller op het weblog stond vrijdagavond rond 19.30 uur op 59.413 leden. Ruim meer dan de benodigde vijftigduizend. Met het benodigd aantal leden kan de omroep in september 2010 als aspirant omroep toetreden.

PowNed mag nu in september 2010 twee uur televisie en tien uur radio per week gaan maken. Minister van Onderwijs Cultuur en Wetenschap Ronald Plasterk (PvdA) moet nog wel toestemming geven voor toetreding tot het publieke bestel.

Oprichter van GeenStijl Dominique Weesie zei vrijdag in het televisieprogramma ‘De Wereld Draait Door’ in ieder geval een actualiteitenprogramma te willen gaan maken met een satirische ondertoon. Daarnaast wil hij een autoprogramma brengen. Weesie hoopt op zondagavond uit te gaan zenden op de uren van Llink. “Het liefst op een tijdstip dat onze doelgroep nog niet in de kroeg zit.” Weesie zei dat hij denkt dat hij op televisie niet zo hard kan zijn als op Geen Stijl. Wel gelooft hij de interpretatie van de actualiteit, op de manier zoals het weblog dit doet, naar televisie te kunnen vertalen. Inmiddels heeft Veronica deejay Rick van Velthuysen naast Prem Radhakishun ook al laten weten interesse te hebben om één keer in de week zijn oude radioprogramma ‘Midden In De Nacht Rick’ te maken voor PowNed.

Vrijdag werd ook bekend dat de P3-dames, die de zender promoten, deze week met het ledenwerfnummer ‘PowNed’ binnenkwamen op nummer één in de Nederlandse Singele Top 100. Een lidmaatschap van de omroep kost 5,72 euro.

Wakker Nederland, de omroep van de Telegraaf -net als GeenStijl eigendom van de Telegraaf Media Groep-, behaalde drie weken geleden al de begeerde vijftigduizend leden. En BNN heeft inmiddels 300.000 leden, waardoor de omroep meer zendtijd krijgt. Ook Omroep Max heeft inmiddels genoeg leden om door te gaan. De publieke omroep Llink heeft nog ongeveer 1100 leden nodig om in het bestel te mogen blijven. De omroep kwam in de problemen door financieel wanbeleid met publiek belastinggeld.

Overzicht aspirant-publieke omroepen
PowNed (GeenStijl), Wakker Nederland (Telegraaf), De PON, Populistische Omroep Nederland, (heeft zich bij Wakker Nederland aangesloten), SME Omroep (Afrikaanse achtergrond), Oranje TV (Nederlandstalige artiesten), Omroep C (cultuur), Piep (omroep voor dieren), Zenit (multicultureel), ZiCoTV (voor doven en slechthorenden), De Vrije Omroep (spiritualiteit), I Care (Peter Jan Rens), De Diversiteits Omroep Vereniging, Porno omroep Nederland en Transport Online TV. [Radio.NL/Novum]