Search
Close this search box.

3FM een week lang in teken van 3FM Awards

De publieke zender 3FM staat een week lang in het teken van de 3FM Awards. 3FM draait van vrijdag 17 april 19.00 uur tot vrijdag 24 april 18.00 uur veel muziek van eigen bodem waaronder de winnaars van de vorige edities, maar ook van de genomineerden voor de 3FM Awards 2009. Hoogtepunt van de week voor 3FM is de uitreiking van de 3FM Awards op donderdag 23 april in Amsterdam.

Tijdens de uitreiking van de 3FM Awards zijn optredens te horen van Bløf, Alain Clark, De Jeugd van Tegenwoordig, GEM, Novastar, VanVelzen en Ilse de Lange. 3FM doet vanaf 19.00 uur live verslag van dit evenement vanuit de Gashouder in Amsterdam. De Vara zendt de optredens van de artiesten ook rechtstreeks uit op Nederland 3 van 20.30 tot 21.55 uur. De 3FM Awards zijn geen publieksprijzen, een jury (Tijs van Liemt, Eric Corton en Annemieke Schollaardt) kiest op 19 april de winnaar van de 3FM Serious Talent Award.

De 3FM Awards worden uitgereikt in tien categorieën: Beste band, Beste zanger, Beste zangeres, Beste artiest Pop, Beste artiest Rock, Beste artiest Alternative, Beste single, Beste album, Beste live act en Beste nieuwkomer.

Luisteraars kunnen tot 22 april ook ook stemmen op de website van 3FM. Alleen voor de categorie Beste Band kan tijdens de liveshow nog per sms gestemd worden. Luisteraars die stemmen maken ‘kans’ op kaarten voor de 3FM Awards liveshow. De 3FM Awards worden mede mogelijk gemaakt door Buma Cultuur. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten