Search
Close this search box.

‘AD zo goed als verkocht’

Uitgeversconcern Wegener is bijna verlost van dagblad AD. Volgens betrouwbare bronnen binnen uitgever PCM komt de verkoop aan mede-eigenaar PCM binnenkort rond. Dat is vooral te danken aan de Belgische Persgroep, die in de persoon van tweede man Christophe Convent, aan de onderhandelingstafel heeft plaatsgenomen. Dat schrijft De Financiële Telegraaf (DFT) vrijdag.

De Belgische inbreng is hoogst opmerkelijk, zegt DFT, omdat de Persgroep, die na de overname van de AD Mediagroep heel PCM koopt, officieel nog niet de baas van PCM is. De Belgische uitgever is nog bezig met een omvangrijk boekenonderzoek bij de geplaagde Amsterdamse uitgever.

Convent, de operationele man van de Persgroep en zwager van topman Van Thillo, lukte het om de onderhandelingen tussen PCM en Wegener weer vlot te trekken, zeggen insiders tegen de krant. Dat was nodig, omdat de sfeer tussen Wegener-topman Joop Munsterman en CEO Bert Groenewegen van PCM tot ver onder het nulpunt was gedaald. [Novum/Dow Jones/Radio.NL]

Gerelateerde berichten