Zoek
Sluit dit zoekvak.

Avro komt met dramaserie over koningen

De Avro en filmproducent Lemming Film werken samen aan een nieuwe zesdelige dramaserie over Nederlands eerste koningen Willem I, Willem II en Willem III. De serie met de titel ‘De Troon’ wordt eind 2009, begin 2010 uitgezonden op Nederland 2.

De Troon wordt een dynamisch en visueel koningsdrama en is geschreven door Ger Beukenkamp (De Kroon, Klem in de  Draaideur) en zal worden geregisseerd door Erik de Bruyn (Wilde Mossels, Nadine). In de serie zullen de meeslepende levens en onderlinge verhoudingen van Nederlands eerste koningen Willem I, Willem II en Willem III worden belicht. De serie wordt een familiedrama, over de strijd tussen vaders en zonen, tegen de achtergrond van onze ‘vergeten’ negentiende eeuw.

“Toen Ger Beukenkamp bij mij kwam met het idee om een dramaserie te maken over de eerste drie koningen, was ik meteen enthousiast. We hebben in Nederland nog weinig negentiende-eeuws drama gemaakt en het is fascinerend en ontwapenend hoe het koningshuis tot stand is gekomen, met vele ups en downs, wat dat betreft zijn de eerste koningen  net “gewone mensen”,  aldus Simone van den Ende, hoofdredacteur Drama van de Avro. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten