Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bezuinigingen bij MTG en SBS Radio in Zweden

Ook in Zweden begint de financiële crisis zijn stempel te drukken op de radiosector, zo meldt Onair.nu. Begin deze week voerde de radiotak Modern Times Group (MTG), eigenaar van onder andere Rix FM en Star FM, al diverse bezuinigingsmaatregelen door. Als gevolg hiervan zijn de gepresenteerde programma’s op Star FM in Stockholm gestaakt. Bij SBS Radio, eigenaar van Mix Megapol en Vinyl 107, vallen 15 ontslagen. Bij SBS Radio, eigenaar van Mix Megapol en Vynil 107, vallen 15 ontslagen. Het gaat hier om zowel redacteuren en salesmanagers, als deejays.

Sinds afgelopen maandag doet de popzender Star FM in Stockholm een beroep op ‘DJ Free’. Eigenaar MTG heeft drie van de vier deejays op straat gezet, terwijl ochtenddeejay Peter Borossy terugverhuist naar zusterstation Lugna Favoriter. Borossy maakte in februari van dit jaar de overstap naar Star FM.

Star FM verscheen in februari 2008 in de ether van Stockholm, nadat eigenaar MTG de stekker had getrokken uit Svenska Favoriter 101.9, een station dat overwegend muziek uit Zweden uitzond. Star FM draait de grootste hits van de uit de jaren ’70, ’80, ’90 en nu. Het station gaat nu non-stop verder. Tijdens de spits wordt het programma nog wel onderbroken voor actueel nieuws en verkeer.

Ook bij SBS Radio is er flink gesneden. Bij het radionetwerk Mix Megapol verdwijnen in totaal 15 banen. Het gaat hier voornamelijk om zowel redacteuren en salesmanagers, als deejays. De ontslagen vielen vooral bij Mix Megapol in Borås, in Götaland, waar drie deejays op straat kwamen te staan. Hoe het radiostation hier precies de verplichte lokale uren gaat vullen is nog onduidelijk. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten