Zoek
Sluit dit zoekvak.

Duitse radiodeejay verbreekt wereldrecord radioprogramma maken

De Duitse radiodeejay Dominik Schollmayer heeft het wereldrecord radioprogramma maken verbroken. Afgelopen maandag (6 april) sloot hij na 169 uur ‘de langste ochtendshow ter wereld’ af. Hierdoor was de deejay ruim zeven dagen lang onafgebroken te horen op Hit-Radio Antenne Niedersachsen.

Op maandag 30 maart om 6 uur begon ‘Der Schollmayer’ met zijn loodzware missie: een marathonuitzending van tenminste 168 uur. Dit was namelijk het wereldrecord dat Dheena van Big 92.7 in India in augustus 2008 neerzette.

Om het record te verbreken moest de 26-jarige Schollmayer zich aan flink wat regels houden. Zo moest hij ‘live’ uitzenden en moest hij om de twee platen iets op zender zeggen. Platen die hij draaide mochten niet langer dan zes minuten zijn. Elk uur mocht de deejay de studio gedurende vijf minuten verlaten om te pauzeren. Deze pauzes mochten echter opgespaard worden, zodat Schollmayer na een paar uur een langere pauze kon houden, om bijvoorbeeld te douchen of even kort te slapen.

Natuurlijk stond de deejay er tijdens zijn missie niet alleen voor. Continue was er een collega-deejay van Hit-Radio Antenne Niedersachsen bij hem aanwezig in de studio. Daarnaast kwamen er regelmatig muzikale gasten langs en was de studio versierd met posters: Scholly, Du schafft das!. Afgelopen zondag werd er zelfs een speciaal feest georganiseerd, waarbij luisteraars de deejay mentaal konden komen steunen.

Afgelopen maandag om 7 uur was de missie van Schollmayer geslaagd: hij had het wereldrecord radioprogramma maken, ofwel “Longest Radio DJ Marathon” met één uur verbroken. Precies 169 uur lang was hij onafgebroken te horen op de radio. De laatste minuten van de marathonuitzending zijn hier te bekijken.

Dominik Schollmayer is sinds augustus 2006 te horen op Hit-Radio Antenne Niedersachsen. In eerste instantie in de middag, maar sinds vorig jaar zomer in de ochtend. De deejay vervangt namelijk vaste ochtenddeejay Bernd Lennert, die momenteel met een burn-out thuis zit. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten