Zoek
Sluit dit zoekvak.

GeenStijl zaait 1 april-verwarring over Powned

Mogelijk heeft weblog GeenStijl toch geen ambities om een rol te spelen in het Nederlandse televisielandschap. De redactie van het weblog lijkt woensdag te suggereren dat de lancering van de aspirant-omroep Powned een 1 aprilgrap was. Onder de kop ‘1 april’ schrijft de redactie: “Kikker in je bil. U bent er allemaal ingetuind. Met boter & suiker er in. Lekker puh. Gefopt.”

De afgelopen maanden voerde de weblog een mediacampagne om vijftigduizend leden te werven om daarmee te kunnen toetreden tot het omroepbestel. Vrijdag werd bekend dat het ledenaantal voor de deadline van 1 april was gehaald en dat Powned daarom kans maakt om vanaf september 2010 één van de nieuwe omroepen te worden in het publieke bestel.

Dat het om Powned gaat waar iedereen ‘met open ogen en oren’ zou zijn ingestonken wordt echter nergens met zo veel woorden gezegd. In het stuk op de site lijkt het weblog op sommige momenten te suggereren dat het om mede-aspirantomroep Wakker Nederland gaat. De verwijzing naar ‘die dikke’ die ‘vuistdiep in het complot’ zou zitten, lijkt bijvoorbeeld op ‘subtiele’ wijze te verwijzen naar Telegraaf-hoofdredacteur Sjuul Paradijs, die Wakker Nederland in februari lanceerde.

Woordvoerder Robert Alblas van Wakker Nederland ontkent woensdag ’ten stelligste’ dat deze omroep een 1 aprilgrap is. “Wij zijn zeer serieus”, verklaarde hij. “Vandaag komt er een accountant om het precieze aantal leden vast te stellen.” De zender behaalde drie weken geleden al het streven van vijftigduizend leden. De Telegraaf pakte in de krant diverse keren uit met nieuws over het eigen voornemen om een publieke omroep te lanceren.

GeenStijl belooft in een reactie later meer duidelijkheid te geven. “Gewoon blijven F5’en. Dan kom je er vanzelf achter.” [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten