Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gerrit Komrij schrijft Groot Dictee 2009

Gerrit Komrij schrijft de tekst voor het Groot Dictee der Nederlandse Taal. De twintigste editie van het dictee wordt op 16 december uitgezonden. Dat maakte de Volkskrant, samen met de NPS en de Vlaamse krant De Standaard organisator van het dictee, zaterdag bekend.

De 65-jarige taalvirtuoos Gerrit Komrij schreef onder meer romans, gedichten, toneelstukken en essays. Hij was van 2000 tot 2004 Dichter des Vaderlands.

Vorig jaar werd het dictee geschreven door de Vlaamse schrijfster Kristien Hemmerechts. Die editie bleek de een na moeilijkste ooit. Gemiddeld maakten deelnemers 33,5 fout. Een Vlaamse advocaat won het dictee met slechts acht fouten. In november beginnen in de Volkskrant en in De Standaard de voorrondes voor het dictee, waarmee deelnemers worden geselecteerd. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten