Hannelore Zwitserlood aan de slag bij Radio 538

Hannelore Zwitserlood is vanaf 1 mei officieel te horen op het landelijke commerciële Radio 538. Daar zal ze als nieuwslezer iedere vrijdag de radiobulletins van 11 tot en met 19 uur voor haar rekening nemen. Jasmijn van Dijk zal hierdoor één dag minder per week te horen zijn op Radio 538. Daarnaast zal Zwitserlood ook op invalsbasis te horen zijn op het station. Afgelopen maandag (27 april) was ze voor het eerst te horen op 538.

Hierdoor zal ze niet meer op Skyradio, Radio Veronica en Classic FM te horen zijn. Haar werkzaamheden bij Sky Radio Group waren moeilijk te combineren met ander werk. “Ik heb een half jaar geleden een dochtertje gekregen en wilde daarna op zoek naar werk, dat onderling beter te combineren is”, aldus Zwitserlood. Daarnaast is Zwitserlood sinds een maand ook één � twee dagen per week te horen als radionieuwslezer bij de regionale zender Radio M Utrecht.

Zwitserlood begon haar radioloopbaan bij Radio Rondevenen, Salto en Radio Amsterdam. Later volgden Yorin FM en RTL FM. Tijdens haar tv carrière werkte ze onder andere bij de Vijf Uur Show van John de Mol Produkties en OntbijtTV van de KRO. Later was ze ook werkzaam bij de Spits en te zien bij Finance Television, het huidige ZoominTV. Daarnaast schreef ze ook als columnist voor Vrouw.nl.

Ook was Zwitserlood jarenlang te horen als voice-over in de televisie-uitzendingen van het RTL Nieuws. Sinds de start van het landelijke radiostation Q-music in september 2005 was ze ook werkzaam als vaste nieuwslezer bij Q en daarnaast als sidekick bij Jeroen van Inkel in de ochtend. Tevens spreekt ze nog regelmatig commercials in en doet ze onder andere klussen als voice-over voor Feller Media. [RS/Radio.NL]