Zoek
Sluit dit zoekvak.

Marktaandeel TV Drenthe gestegen

De inwoners van de provincie Drenthe zijn tevreden over de nieuwe programmering van TV Drenthe. Dit blijkt uit het stijgende marktaandeel van de regionale omroep. Het marktaandeel is in het eerste kwartaal van 2009 tussen 18.00 en 19.00 uur gestegen met 25% in vergelijking met 2008. Dit heeft onderzoeksbureau Intomart SKO/GfK vastgesteld.

Met een marktaandeel van 11% bevindt TV Drenthe zich op de 4e plaats en meet zich met zenders als Nederland 1, 2 en RTL 4.

Reden is volgens directeur/hoofdredacteur Klaas Samplonius de horizontale programmering. “TV Drenthe heeft gekozen voor een horizontale en herkenbare programmering. Dat betekent vaste programma`s op vaste tijdstippen. Zo weten onze kijkers dat we ieder uur op het halve uur regionaal nieuws uitzenden”, zegt Samplonius. Ook kennen programma`s als TV Drenthe Sport, Drents Diep, Bartissimo en Heren in Kwestie een trouw publiek, zo meldt RTV Drenthe. [Rado.NL]

Gerelateerde berichten