Zoek
Sluit dit zoekvak.

NCRV biedt ruimte aan nieuwe omroepen

De publieke omroep NCRV heeft een online uitzendplatform beschikbaar gesteld waarop iedereen onder bepaalde voorwaarden een nieuwe omroep kan starten. De werkwijze op Nederland P is vergelijkbaar met de inrichting van het huidige Nederlandse publieke bestel. Omroepinitiatieven krijgen zendtijd en faciliteiten op basis van een ‘ledenbestand’. Nederland P wil een springplank worden voor mensen of organisaties die regelmatig hun verhaal op Nederland P willen presenteren.

Mensen of organisaties kunnen een omroep starten, radio- en televisieprogramma’s publiceren, leden werven en doorgroeien. Inmiddels zenden al zo’n veertig omroepen uit op Nederland P.

Nederland P manifesteert zich nu nog alleen op internet, maar de ambitie van de NCRV is om de reportages van de nieuwe ‘omroepen’ ook via digitale televisie en radio uit te gaan zenden. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten