Search
Close this search box.

Televisieomroepen passen programmering aan

Verschillende televisieprogramma komen donderdagavond te vervallen. Dit naar aanleiding van de gebeurtenissen in Apeldoorn, waar zich een drama voltrok toen een auto inreed op het publiek dat was afgekomen op het bezoek van de koninklijke familie. Onder meer De Wereld Draait Door wordt niet uitgezonden, zo staat te lezen op de teletekstpagina van de publieke omroep. Ook commerciële omroep RTL past zijn programmering aan.

Bij RTL Boulevard op RTL 4 gaat de hele uitzending alleen maar over Apeldoorn en de gevolgen. RTL 5 zou in eerste instantie het Koninginnedagconcert op het Amsterdamse Museumplein uitzenden. Deze uitzending wordt nu vervangen door de actiefilm X-Men 2.

In veel steden werden de feestelijkheden op een lager pitje gezet en officiële activiteiten afgelast. De koningin, de premier en de politiek reageerden met afschuw op het drama, waarbij vier doden vielen en dertien gewonden. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten